ÖREG NÉNE GYŐZIKÉJE – NESZE NEKTEK, CELEBEK!

Megjelent a Válogatott Celebmesék első kötete

Budapest, 2011. november 29. – Már boltokban az „Öreg néne Győzikéje”, a „Válogatott Celebmesék” sorozat első könyve, amely hatásosan ötvözi a hazai celebek alulkulturált megnyilvánulásait a huszonegyedik századi magyar irodalom igénytelenségével. A hazai hírességek verses mesékbe foglalt, sírva röhögős kalandjai (a celebeket leszámítva) sokaknak ajándékoznak majd vidám perceket.

„Tíz perc népszerűség mindenkinek kijár,
Ámde hazájában egy celeb sem király.
Hagyta hát őseit, messze földre lépett,
Letelepült nálunk – zaklatni a népet.
Jött, és idegeink darabokra tépte.
Pont tíz percet kapott. De sajnos túllépte.”
(Ludas Pákó alias Hókátrányka)

Piroska, Hófehérke és Ludas Matyi mesebeli figurák. A magyar bulvár közélet "kiválóságai" nem. A könyv e két irreális univerzumból: a mai magyar celeb-hétköznapokból és a klasszikus, mindenki által ismert mesevilágból kever különös rajzos-szöveges koktélt, melynek fogyasztását – noha mesékről van szó – egyáltalán nem kisgyerekeknek ajánlunk.

Öreg néne Győzikéje, Kiszel Piroska (Hogy lett hőslány Tünci, szegény – versben írott kalandregény), Jáksó de Berzserák (Magasztos hiánypótló költemény Jáksó de Berzserák sokat szenvedett, de keveset látott herezacskójához) és Ludas Pákó (alias Hókátrányka) történetei pontosan olyan idegborzolóak, mint amilyenek celebjeink a valóságban, viszont pont annyira megmozgatják a rekeszizmokat is – természetesen a szereplőkét leszámítva.

Vujity Tvrtko kérdezi folyton: mit tettek le hazánk celebjei arra a bizonyos asztalra? Nos, én megírtam a választ. A Celebmesék valós alapokon nyugvó fiktív sztorik, melyek amellett, hogy szórakoztatnak, tükröt tartanak a média és az általa közvetített értékek elé is. Tréfás társadalomkritika ez, melynek – nem titkoltan csipkelődő humorú – szövegét Vass Mónika rajzai teszik még egyedibbé – emeli ki a szerző, Szabó Attila Henrik, aki maga is újságíró.

A közel kétszáz oldalas kötet első meséjét (Öreg néne Győzikéje) az RTL Klub Heti Hetes című műsorában Hernádi Judit, Bajor Imre és Gálvölgyi János előadásában már megismerhették a nézők (http://www.rtlklub.hu/bulvar/video/49252), itt az ideje hát megismerkedni a folytatással is.

A könyv 168 oldal terjedelemben, kemény kötésben, 150 grammos műnyomó papíron, színesben került piacra. ISBN: 9789630825870

Rólunk mondták

Sallai György - friendshungary

Kedves Kati,

A teljes csapatunk nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együtt dolgozhattunk a pénteki esemény megszervezésén! A többiek beszámolója alapján remekül sikerült a rendezvény, bízom benne, hogy utólag is pozitív visszajelzések érkeznek majd.
Szeretnénk külön megköszönni a konstruktivitásod, valamint azt a hihetetlen kedvességet, amelyet felénk közvetítesz!
Nagyon örülök, hogy megismerhettünk Téged, és bízom benne, hogy sok közös sikerben lesz részünk a közeljövőben!

Köszönjük szépen mégegyszer!

Üdv,

Sallai Gyuri

Szabó Kata - újságíró

Kedves Kati!

Alább küldöm a megjelentetés linkjét és még a Hírnök Magazinba is remélem a mai nap folyamán felteszik.
http://artes-liberales.hu/start.php?rovat=kuriozum&cikk=457

Más: készítettem magamban egy "rangsort" a médiában dolgozó sajtó munkatársakról és nálam Te vagy az első helyen aki a legprofibb Veled a legjobb az együttműködés. Ráadásul megkérdeztem még újságírókat és Ők is hasonlóképpen gondolják.

Gratulálok!
Te vagy az etalon!

További sok sikert és jó egészséget kívánok a munkádhoz!

Barátsággal és szeretettel:   Szabó Kata újságíró