VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Iroda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
H-1091 Budapest, Üllői út 131.

Részegen bántalmaztak egy autóbuszsofőrt Budaörsön
A tettest gyorsított eljárásban pénzbüntetésre és közérdekű munkára kötelezték

Az elmúlt év végén a VOLÁNBUSZ Zrt. egyik utasa előzetes szóváltás után részegen bántalmazta a járat autóbuszvezetőjét. Az eset méltán felháborította nemcsak a Társaság munkavállalóit, hanem az utazóközönséget egyaránt.

Az ittas állapotban lévő utas, kezében egy kibontott borosüveggel próbált felszállni a 40-es busz Szivárvány utcai végállomásán. A járaton szolgálatot teljesítő autóbuszvezető tájékoztatta, hogy az utastérben alkohol fogyasztása nem megengedett, továbbá, a járaton utazó többi utas érdekeinek figyelembe vételével kérte az utazási feltételekben foglaltak betartását. Válaszul a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszvezetőjét ökölbe szorított kézzel veréssel fenyegette az utas, és trágár szavak kíséretében felszállt a járműre. Ezek után nyomatékot adva fenyegetésének a kezében tartott borosüveget az autóbusz nyitott ajtaján kidobta, valamint nem volt hajlandó felmutatni a jegyvásárláshoz szükséges, Budapest területére érvényes bérletét sem. Ezek után a Társaság munkatársa, a szabályokat betartva, megtagadta a menetjegy kiadását, amiért az elkövető dühödten megütötte. A VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszvezetője a füle tájékán szenvedett sérülést.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében gyorsított eljárásban a Budaörsi Járásbíróság bűnösnek ítélte a garázda utast, akit 300.000 forint pénzbüntetésre és két napi közérdekű fizikai munkára kötelezett.

A VOLÁNBUSZ Zrt. számára kiemelten fontos munkavállalóinak védelme, ezért minden esetben kiáll, és fel is szólal a nagy felelősséggel járó, munkájukat végző autóbuszvezetők érdekei mellett. A VOLÁNBUSZ Zrt. a jövőben olyan további technikai fejlesztésekre törekszik, amelyek bevezetése után biztonságosabbá válik a közösségi közlekedés.

Megelőzendő a hasonló eseteket hívja fel a Társaság a figyelmet erre az incidensre, illetve arra, milyen komoly következményei vannak egy közfeladatokat ellátó személy elleni erőszaknak, hiszen az autóbuszvezető munkavállalóink is ennek minősülnek.

Rólunk mondták

Sallai György - friendshungary

Kedves Kati,

A teljes csapatunk nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együtt dolgozhattunk a pénteki esemény megszervezésén! A többiek beszámolója alapján remekül sikerült a rendezvény, bízom benne, hogy utólag is pozitív visszajelzések érkeznek majd.
Szeretnénk külön megköszönni a konstruktivitásod, valamint azt a hihetetlen kedvességet, amelyet felénk közvetítesz!
Nagyon örülök, hogy megismerhettünk Téged, és bízom benne, hogy sok közös sikerben lesz részünk a közeljövőben!

Köszönjük szépen mégegyszer!

Üdv,

Sallai Gyuri

Szabó Kata - újságíró

Kedves Kati!

Alább küldöm a megjelentetés linkjét és még a Hírnök Magazinba is remélem a mai nap folyamán felteszik.
http://artes-liberales.hu/start.php?rovat=kuriozum&cikk=457

Más: készítettem magamban egy "rangsort" a médiában dolgozó sajtó munkatársakról és nálam Te vagy az első helyen aki a legprofibb Veled a legjobb az együttműködés. Ráadásul megkérdeztem még újságírókat és Ők is hasonlóképpen gondolják.

Gratulálok!
Te vagy az etalon!

További sok sikert és jó egészséget kívánok a munkádhoz!

Barátsággal és szeretettel:   Szabó Kata újságíró