2009. szeptember 25-én Cimarosa: A titkos házasság című operáját láthatja a Gödöllői Királyi Kastély Barokk Színházának közönsége. Az 1792-ben bemutatott művet Toronykői Attila állítja színpadra. A hatszereplős darabot fővárosi művészek, a Magyar Állami Operaház magánénekesei adják elő: Jekl László, Fodor Beatrix, Horák Renáta, Balatoni Éva, Molnár Zsolt és Vadász Dániel. Közreműködik a Magyar Állami Operaház zenekara. Karmester: Somos Csaba.

Az opera műfajának és a hazai operajátszásnak minél szélesebb közönségrétegekkel történő megismertetése, megszerettetése érdekében, valamint a Gödöllői Királyi Kastély felújított Barokk Színházának sikeres működtetéséért a Magyar Állami Operaház és a Gödöllői Királyi Kastély együttműködési szándéknyilatkozatot tett 2009 elején, amelynek keretében idén négy opera előadás valósul meg – a Parsifal Alapítvány támogatásával - a gyönyörű műemléki környezetben.

2009. május 24. 19.00        J. Haydn: Az énekesnő, Donizetti: A csengő
2009. szeptember 25. 19.00    Cimarosa: Titkos házasság
2009. november 07. 19.00    Cimarosa: A karmester, Donizetti: Rita
2009. december 19. 19.00    Donizetti: Viva La Mamma!

„A Gödöllői Királyi Kastély élettel teli múzeum, közkedvelt rendezvényhelyszíne családi és protokolláris összejöveteleknek, népszerű konferencia- és kulturális központ. A Magyar Állami Operaház művészeinek köszönhetően most páratlan kulturális csemege, egyszerre zenei- és építészettörténeti kuriózum helyszíne lett:  templomként, a zene templomaként tündököl ezeken a varázslatos előadásokon. A közel 100 fő befogadására alkalmas Barokk Színház 2003 augusztusától rangos előadások otthona, a Magyar Állami Operaházzal kötött együttműködés azonban minden eddigi kezdeményezést megkoronáz.  Ezzel a patinás szövetséggel Gödöllő elfoglalta méltó helyét az európai zenei életben, amit az égi Dalszínházban most minden bizonnyal velünk ünnepel  Donizetti, Haydn és a szárnyaló muzsikát oly nagyon kedvelő Erzsébet királyné. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen meghallgatnák az Operaház ismert és elismert művészeit Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyának teátrumában is” – mondta a kultúrtörténeti szövetségről Dr. Révész T. Mihály, a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója.

További információ: Holub Katalin (06 20 922 6431)