Meghívó

A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Dr. Révész T.  Mihály

tisztelettel meghívja Önt a

2009. december 16-án, jövő szerdán – sötétedéskor - 17 órakor

a kastélypark új díszkivilágításának ünnepélyes felavatására.

A programon részt vesz:

dr. Gémesi György
Gödöllő város polgármestere

Fogarasiné Deák Valéria
országgyűlési képviselő

A Gödöllői Királyi Kastély új kandelábersora mellett bemutatkozik a tájképi romantikus kert fiatal „lakóközössége”: 174 facsemete, 10.000 cserje, 5.000 hagymás növény, 50.000 évelő. Az 1.500 egynyári virág tavasszal kerül majd a földbe. A vízellátás érdekében 7,5 km csőhálózatot fektettek le, kiépítettek 5 km csepegtetőt, s 400 öntöző szórófejet szereltek fel. Elkészült a tereprendezés. Mikrodombokat kapott a park, amelyek finom plasztikájú hullámzása hozzájárul a remek kertészeti összképhez.

A kastély Gizella- és Rudolf-szárnyainak felújítását július 1-jén kezdték el. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megvalósuló beruházás összköltsége 1 milliárd 660 millió forint, amelyből a park 52 ezer négyzetmétere mellett a kastélyban 1.800 négyzetméternyi terület nyeri vissza régi-pazar pompáját. Az épület rehabilitációja is a tervek szerint halad: a homlokzati felújításokkal már elkészültek, a tél folyamán a belső terek születnek újjá.

Ugyan a park átadására csak tavasszal kerül sor, az elmúlt – adventi első – hétvége 5.000 kis- és nagykorú látogatója a terület egy részét már birtokba vehette.

Regisztráció és további információ: Holub Katalin (06 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)