Meghívó

„Csak két helyen tűrik el a nyakra-főre való ölelkezést, a bordélyházban és a táncteremben.”
(M.A. Ham, The Modern Dance, 1916)

Az utóbbiba várunk tisztelettel minden kedves érdeklődő újságírót, akik szeretnék megtapasztalni, hol, hogyan és miként születik a csoda…

2012. május 8-án, jövő kedden 10 és 14 óra között

a Tango Latino produkció

sajtónyilvános főpróbájára.

Cím:
Forgách utcai gyárépület
XIII. kerület Budapest, Forgách utca 9/a

Újabb előadásra (tango latino – latin dance show  http://www.youtube.com/watch?v=rvRyCcQ5La0) készül legújabb műsorukkal az ország vezető színpadi tangó táncos párja, Josip Bartulovic és Kulik Johanna. A februári teltházas premier után újra a MOM Művelődési Központ ad otthont 2012. május 12-én 19 órától a Tango Latino előadásnak. A műsor alapgondolata egy dél-amerikai utazás zenében, táncban, hangulatokban. Gerincét az argentin tangó adja, érintve a kontinens jelentősebb városait, ahonnan a latin táncok származnak, éreztetve ezzel a hamisítatlan latin-amerikai lendületet, a vérpezsdítő éjszakák, a forró érzékiség, a magával ragadó ritmusok világát. Az előadásból a nézők számára is világosan kitűnik a latin táncok közötti szoros összefonódás, és a mai legújabb irányzat, ahogyan hatnak egymásra, fuzionálnak és ez által látványosan fejlődnek.

Andrea Silvestri és Váradi Martina a jelenlegi magyar versenytánc országos bajnokai immár öt éve. 2006 januárja óta táncolnak együtt. Számtalan esetben álltak az élen latin táncversenyeken, jelenleg 15. helyezettek a világranglistán. Alexis Fernandez és Lamboni Anna Yumane: az erotikával túlfűtött salsa irányzatok kiváló művelői. Mindketten nemzetközileg is elismert táncosok, akik számos színpadi fellépéssel büszkélkedhetnek. Nemrég tértek haza a Mexikói Balett táncosaiként párizsi turnéjukról. Együtt fejlesztették ki méltán híres, egyedi, temperamentumos tánc stílusukat. Josip Bartulovic és Kulik Johanna jelenleg Magyarországon a színpadon legsikeresebb argentin tangó táncos párosa, saját show műsorral és számos más előadással illetve fellépéssel teletűzdelt karriert tudhatnak maguk mögött. A legnagyobb sikerüket 2003-ban érték el, amikor Buenos Airesben az első argentin tangó világbajnokságon 180 pár közül három argentin pár mögött a negyedikek lettek. 10 évnyi közös szereplés után a színpadon olyan magas szintű harmóniáról tesznek tanúbizonyságot, amely minden alkalommal mélyen megindítja a nézőket elegáns érzékiségével, elfojtott szenvedélyével, vagy felhőtlen játékosságával.

Mindhárom táncos pár a legmagasabb szinten műveli a saját műfajtát. Ez biztosítja, hogy a műsor nem csak változatos szórakozást ígér, de egyúttal világszínvonalú produkciót láthat a közönség. Olyan előadást hoztak létre együtt, amelyben a táncosok egymás hatását erősítve jelenítik meg a latin táncok széles palettáját.  A 90 perces show-műsor zenei és képi anyaga valamit táncai bemutatják Latin-Amerika metropoliszainak nyüzsgő éjszakai életét, az ott élő népek számára meghatározó zene és tánc modern és hagyományos formáit, sok-sok színnel, érzelemmel, vidámsággal, temperamentumos dallamokkal, mély érzésekkel. Az autentikus zenék valamint a táncosok mindent elsöprő kisugárzása, színpadi jelenléte felejthetetlen élménnyé varázsolja az előadást. Meglepetésként a sztárok mellett megjelennek vendégművészek is, akik egy-egy érdekes színfolttal gazdagítják az amúgy is színes előadást.


„Egyszer a rádióban kellett tangóznunk, Verebes István kommentálta tánc közben, mit lát a stúdióban. Egy darabig próbálta leírni szavakkal a tánclépéseket, majd elhallgatott, kisvártatva megszólalt: Gyerekek, nekem ez nem megy, olyan, mintha kukkolnék.” (Kulik Johanna)


További információ: Holub Katalin sajtófőnök (+36 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)