A budapesti szinkronkorcsolyázó világbajnokság szombati programja díjátadással kezdődött. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke és Orendi Mihály a MOKSZ ügyvezető igazgatója nyújtották át a magyar jégsport egykori csillagainak a MOKSZ Életműdíjait.

Életműdíjban részesült Almássy Zsuzsa egyéni műkorcsolyázó, Hunyady Emese gyorskorcsolyázó, a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtánc duó. A képen látható még (balról jobbra) dr. Szabó Tünde az Emmi sportért felelős államtitkára, Ottavio Cinquanta, az ISU leköszönő elnöke, Sallak György, a MOKSZ nemzetközi igazgatója és Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

A díjazottak méltatása:

AlmássyZsuzsa
1956-ban kezdett versenyezni az FTC-ben. 1964 és 1972 között a magyar válogatott tagja volt.
Kűrjeit rendszerint egy saját elemmel, a fergeteges malomforgással fejezte be.
Hétszeres magyar bajnok. Három téli olimpián is részt vett, 1968-ban a 6. , 1972-ben, Szapporóban, amikor a magyar delegáció zászlóját vitte a megnyitón, az 5. helyen végzett.
1969-ben a Colorado Springsben rendezett világbajnokságon bronzérmes, az 1971-es zürichi Európa-bajnokságon ezüstérmes, az 1967-es és 1970-es Eb-n pedig bronzérmes.
1973-ban az Egyesült Államokban hivatásos jégrevü-szólótáncos volt, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett diplomát. Két éve vonult vissza az edzősködéstől.  Két lányával rendszeresen jár a jégre.

Hunyady Emese
Ötéves korában lépett először jégpályára a Városligeti Műjégpályán. Terták Elemér bácsi ajánlására kezdett gyorskorcsolyázni.
A Volán SC, majd az MTK színeiben versenyzett. 127 magyar csúcsot javított meg, IBV bajnok.
17 évesen vett részt élete első olimpiáján. Érettségi után egy magyar származású gyorskorcsolyázóhoz ment férjhez,és Ausztriába költözött, ezután osztrák színekben versenyzett. 1994-ben világcsúcsot is javított. Összesen 12 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett, tizenkét Világkupa-versenyen diadalmaskodott. Hat téli olimpián vett részt, amelyeken három alkalommal ért el dobogós helyezést: 1992-ben 3000 méteren bronzérmes. 1994-ben Lillehammerben ugyanezen a távon ezüstérmes, 1500 méteren olimpiai bajnoki címet nyert.

Regőczy Krisztina és Sallay András
1970-től tizenegy éven keresztül voltak tagjai a magyar válogatottnak. Kétszer szerepeltek olimpián, 1976-ban az ötödik és 1980-ban a második helyet sikerült elérniük, ez utóbbit életük egyik legkiemelkedőbb előadásával. Emellett pályafutásuk csúcsát a szintén 1980-ban megrendezett dortmundi világbajnokság jelentette, ahol megszerezték az első, és ezidáig egyedüli magyar jégtánc világbajnoki aranyat. Visszavonulásuk után még három éven keresztül az amerikai Ice Follies & Holiday on Ice jégrevüben szerepeltek.
Regőczy Krisztina a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) sportigazgatója, azedzői bizottságának elnöke és a jégtánc szakbizottságának a tagja. 2009-től a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Nők a sportban bizottság vezetője.
Sallay András 1986-tól az International Management hazai képviselője majd alelnöke, a nemzetközi üzleti ágazat sportmenedzsere.