A Prestige Management kizárólagos médiafigyelője és médiaelemzője az Observer Budapest Kft.

ob_banner

Az Observer elemzése itt megtekinthető pdf

Jövőre Veletek ugyanitt! – Az idén 15 ezren vettek részt az Európai Unió ünnepén az Erzsébet téren

DSC_5286Mit hívtak a székelyek jakabfának? Mivel lehet lecsillapítani az ébredő manókat Dániában? Miért loccsantottak a földre egy korty italt az ókori görögök italukból? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre is választ kaphatott az a 15 000 vendég, aki kilátogatott szombat délután az Erzsébet térre, ahol randevút adott az Európai Unió.

György Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete vezetője szerint "Európainak lenni: élmény, mások kultúrájával találkozni: a bizalom alapja. Egy fesztiválon nem pályázati összegek, hanem emberi dolgok, értékek a főszereplők. Kívánom, hogy a résztvevők, a magyar európai polgárok ne csak az év egyetlen napján érezzék át az európaiság, az összetartozás, az értékközösség felemelő élményét."

Az EU utcafesztivál sikere azt bizonyítja, hogy az uniós értékeket, információkat könnyedebben, lazább formában sikeresebben lehet kommunikálni - foglalta össze a rendezvény tapasztalatait Szalai Zoltán, az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának vezetője.

DSC_5355Igazi kulturális randevú kerekedett az idei EU Utcafesztiválból. DSC_5305míg a kisebbek az európai gyermekmesék világába kalandoztak és kézművesek segítségével elkészíthették az uniós országok jellegzetes mesealakjait, addig a nagyobbak a különböző kifejezések eredetét, országát és jelentését találhatták ki. Az eseményre kilátogatók megszavazhatták Európa 7 csodáját is, melyek közül az első helyezett a Sagrada Familia lett. A portugál zenét játszó Carlos Martins és Peltzer Ferenc mellett, a szlovén Manca Izmajlova és Benjamin Izmajlov koncertje valódi fesztiválhangulatot teremtett. Fellépett a német Lustige Musikanten zenekar a csepeli Német Önkormányzat Ifjúsági Táncegyüttesével közösen, valamint a La Caffettiera Stioppéta kamarakórus. Benk Dénes stand-up comedy műsorral szórakoztatta a nagyérdeműt. Az Európa Nap alkalmából hatalmas tortát vágtak fel az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság jóvoltából.

Térképek, turisztikai ajánlatok, kisfilmek és felkészült munkatársak segítették a közelgő nyaralások megtervezését. Idén a vendéglátás kínálata is tükrözte az Unió kulturális sokszínűségét, a kínálatban osztrák, belga, ciprusi, észt, szlovák és portugál nemzeti ételek szerepeltek. Az európai intézmények sátrai uniós ajándékokkal, információkkal és kvízekkel várták az érdeklődőket.

DSC_5334Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája idén harmadik alkalommal rendezett utcafesztivált a május 9-ei Európa nap megünneplésére. 2008-ban a Kultúrák közötti párbeszéd európai évének alkalmából a fesztivál a "Kultúrák randevúja" címet kapta. A fesztivál hivatalos megnyitóját Kovács László, az Európai Bizottság vámunióért és adóügyekért felelős tagja tartotta, aki ezután az Európai Tavasz programsorozat keretében a budapesti Ady Endre Gimnázium diákjaival beszélgetett az Unió jövőjét érintő kérdésekről. Este 8-tól a Ladánybene 27, a Balkán Fanatik és a Fiesta zenekarok közös játéka zárta a rendezvényt.  Az összesen 16 szakmai sátorban az európai uniós ismeretek átadása mellett nyeremények ellenében különböző totókat tölthettek ki az érdeklődők, de turisztikai és idegenforgalmi bemutatókkal, információkkal is szolgáltak az egyes országok. A kiállítók között volt az Európai Bizottság, az Európai Parlament, a Europe Direct/Team Europe, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság magyar szervezetei. Civil szervezetként vett részt a rendezvényen az Európai Ifjúsági Parlament, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Egyesülete, de jelen volt az EUvonal is, a Külügyminisztérium által működtetett tájékoztató szolgálat. Az esemény teljes ideje alatt az Eurojus sátrában az európai jogi tanácsadó szolgálatról tájékozódhattak az érdeklődők. A rendezvényen kiállítóként megjelentek Belgium, Finnország, Litvánia, Málta, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovénia, Törökország nagykövetségei.
2008. május 4-10. Jazzy - 15 sec- es spot
2008. május 5. – UNIT magazin megjelenés (eredetiben csatolva)
2008. május 6. Budai Hírlap
2008. május 6-ától az esemény napjáig – Nap-kelte Programajánló (benne a rendezvény hivatalos plakátjával)
2008. május 6. 6.15 PR beszélgetés az RTL klubban a Károly-díjról (videót csatoltuk)
2008. május 8. 6.09 PR beszélgetés az RTL klubban az utcafesztiválról – Geges Adriennel (videót csatoltuk)
2008. május 7. 19.00 MTV Kultúrház című műsorában PR beszélgetés az utcafesztiválról – Szalai Zoltánnal
2008. május 7-10. MR2 Petőfi rádió – 20 sec-es spot
2008. május 7. Hírextra – Cikk a Rendkívüli ülésről
2008. május 7. MTV Híradó Online 2. anyag
2008. május 8-10. Danubius programajánló (15sec) A szöveg:

Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete uniós utcafesztivált szervez május 10-én, szombaton a belvárosban, az Erzsébet téren. Délután 2-től vár minden kedves érdeklődőt a Kultúrák Randevúja: stand-up comedy, bábkészítés, mesemondás, óriáscsocsó és az európai konyha különlegességei. Este nyolctól Ladánybene 27, Fiesta és Balkán Fanatik koncert, majd közös záróbuli. Kultúrák randevúja, most szombaton, az Erzsébet téren.


2008. május 8. Pesti Est megjelenés (eredetiben csatolva)
2008. május 9. – IWIW, INDEX, Népszabadság. IWIW kompenzáció a pár perces késlekedés miatt: Origo kezdőoldal + Freemail

2008. május 9. Népszabadság hirdetés (eredetiben csatolva)
2008. május 9. 11.30-12.00 György Gábor interjú a Lánchíd rádióban
2008. május 9. 21.00 Duna TV Híróra élő beszélgetés György Gáborral
2008. május 10. délelőtt Sláger rádió exkluzív interjú György Gáborral
Story Online – Fiesta interjú
2008. május 9. 7.45 TV2 Mokka Szalai Zoltán és Lévai Katalin az Európai Parlament munkájáról
2008. május 9. Uniós utcafesztivál (Zoom)
2008. május 9. Story Online - Európai Utcafesztivál
2008.május 9. Nők lapja Cafe (hosszú programajánló anyag)
2008. május 10. Népszabadság, NOL – Európai Utcafesztivál az Erzsébet téren
2008. május 10. Stop

A rendezvényen forgatott az MTV Híradó, a TV2 Tények és a Hálózat TV stábja

2008. május 10. Ma.hu – Európai utcafesztivál a budapesti Erzsébet téren
Helyszíni riportot készített az MTI
2008. május 10. MMS – T-Zones
2008. május 11. Hírextra – Európa az utcákra vonult
2008. május 13. Európai Utcafesztivál – Hölgyfórum
2008. május 14. BrandTrend – záró közlemény
2008. május 14. Infovilág – záró közlemény

ONLINE GYŰJTÉS
(részletesebben az Observer elemzésében)


2008. április 29. Helyi Téma (György Gábor interjú)

Utcafesztivál Budapest szívében (2008. április 30. – Hírextra)

Európa utcafesztivál Budapest szívében (2008. április 30. – Metro.hu)

Kultúrák randevúznak Budapesten – fergeteges utcafesztivál (2008. április 30. MTV Híradó Online – György Gábor a Független Hírügynökségnek adott interjúja alapján.)

MTI anyag a sajtótájékoztatóról

2008. április 30. – Infóvilág

2008. április 30. – Hálózat TV

Kultúrák randevúja Budapesten (2008. április 30. – Hírszerző)

2008. május 2. – EuroAstra

2008. május 3. – Stop

A sajtótájékoztató alapján… (2008. május 4. – Vasárnapi Hírek)

2008. május 6. Budai Hírlap

 


METRÓ POSZTEREK

Összesen 280 db metró kocsiban voltak láthatóak a plakátok a rendezvény előtti két és fél hétben. A kihelyezési listákban mindkét vonalnál az első oszlopok a kocsi számok – amelyek a metró kocsik külsején láthatók, a második oszlopok pedig a kocsin belül elfoglalt pozíciót jelentik.

 


HIRDETŐOSZLOP PLAKÁTOK

Budapest frekventált helyein összesen 150 db plakátot helyeztünk ki. Ezek részletes megjelenési listáját a mellékelt táblázat tartalmazza.

 


BUSZREKLÁM
Összesen 9 járatot matricáztunk fel. Ezek 10 napon keresztül népszerűsítették a rendezvényt. 3 db BKV busz oldalán és 6 járat hátsó falán volt látható a hirdetés. A matricás buszok a 173,15,105 valamint 12,15,4,26 és 7-es gyors járatok.
A sajtótájékoztató nagyon sikeres volt, hiszen hatvan újságíró vett részt az eseményen és számos helyen – nyomtatott és elektronikus médiában egyaránt – tájékoztattak nemcsak az Utcafesztivállal kapcsolatban, hanem az Ifjúsági Károly-díjról és az EUBarométer felmérésről is.

kulturak_randevujaKULTÚRÁK RANDEVÚJA – EU UTCAFESZTIVÁL

A MÉDIAKAMPÁNY RIPORTJA
2008. május 22.

PRestige Management