Póló és zászlóosztás

image001A 27 tagállam közül lehet választani a területen elhelyezett 4 db EU színeibe öltözött információs pontnál. Erre a célra felállított helyeken a kilátogató vendégek közül a 20 évesek igazolták az életkorukat, választottak egy országot. Az ország kiválasztásánál egy „röpke” kérdésre válaszoltak – pl. mi a fővárosa az adott országnak -, és aki helyesen válaszolt kapott egy arculati logoval és ország megnevezéssel nyomott pólót, a többi vendég a választott ország zászlójával egy hurkapálcás papírzászlót
700 fő kapott pólót, amiket  19 óra után 2 színpadi program keretében lettek kiosztva
Papírzászlóból 5500 db került kiosztása

Ország rajzoló és kifestő

Résztvevők száma: 1800-2000 fő

Országonként 100 db köszönő kártya (2700db) került kiosztásra
40 db ország sziluettet rajzoltak teli a látogatók

A 27 tagállam sziluettje a rendezvény területen szétszórva 1-1 70x100 cm-es plakát méretű táblán volt megtalálható az ország megnevezésével. A plakátok mellett „Köszönő” emberek álltak, akik az adott ország nyelvén köszöntek, és köszönőkártyát osztogattak. A köszönőkártyán megtalálható volt az arculati logó, az ország megnevezése, a köszönésük. A látogatóknak kellett berajzolni mindazokat a szimbólumokat, tárgyakat, stb., ami szerintük jellemzi azt az országot.  
Nagyon sikeres volt ez a programlehetőség, hiszen sokan elidőztek, gondolkodtak mit is tudnak az adott országról, vajon mit is rajzoljanak?! A rajzoláshoz színes zsírkrétákat biztosítottunk.

Utazzunk együtt – fotózás

Résztvevők száma: cca. 500 fő - elkészült fotók száma:218 db
A helyszínen kitelepített fotósunk az érdeklődők kérésére „elrepítette őket” a kiválasztott EU-s országba. Az elkészített fotó beillesztésre került egy olyan háttérbe, ami az adott országra jellemző, mint egy szuvenír képeslap. A fotózásnál mindenki kapott egy kártyát, amin meg található volt minden hasznos információ, hogy hogyan és honnan tudja letölteni az elkészült fotót. A képek egy nyilvános tárhelyről szabadon letölthetőek: eufesztival.eu.hu weboldalról.

Legyél Te is Parlamenti képviselő – fotózás

Fotómontázs segítségével kerül a helyszínen készített látogatói kép az Európai parlament tanácstermébe, mintha az ülés résztvevője lett volna a fotózkodó.
Összességében nagyon sikeres volt a fotózás, érdekességek:
Legtöbb fotó az alábbi országokról készült:
Olaszország, Portugália, Hollandia és Magyarország
Gyerekek kedvenc országai: Dánia és Finnország
Baltikum országait olyanok választották, akiknek személyes kötődésük volt. Minden országban készült egyébként fotó.

Országok kötélhúzó versenye

Résztvevők száma:400 fő
animátorunk csapatokba rendezte az azonos országot választott játékosokat, és már indulhatott is a verseny!  A kötélhúzó verseny mindig nagyon közkedvelt sport mind a gyermekek mind a felnőttek társaságában is. Nem volt ez másképp ezen a szép tavaszi napon sem! Testmozgás és kacagás, jó kis családi program!

Európából jöttem, mesterségem címere

Résztvevők száma:200 fő
Animátorunk csapatokba rendezte az azonos országot választott játékosokat, és már indult is a játék! Kártyalapjainkon, az európai uniós országok jellegzetes megnevezései voltak – pl. holland fapapucs. Egy vállalkozó szellemű játékos húzott a kártyákból, ki állt és elmutogatta a feladványt. Aki kitalálta, az volt a következő mutogató játékos.
A közkedvelt játéknál mindig nagy volt a kacagás, hiszen az EU tagállamokra jellemző szavakat nem volt egyszerű elmutogatni. Kicsik és nagyok közös erővel törekedtek a megoldásokra. Mindenki örült, hogy a tagállamok jellegzetességeit kellet elmutogatni, mert így kicsit könnyebb volt a megoldás és mindenki, aki figyelte a látványos mutatványt tanult is egy kicsit.

Kreatív játszóház gyerekek számára (4-14 év)

Résztvevő gyerekek száma: kb.400 gyerek
- Életkor: 4-12 között

Az európai tagországok gyerekjátékainak tanítása folyt a játszóházban. Az animátorok segítségével színes kézműves foglalkozások keretei között különféle magvakból a tagállamok zászlóit is elkészítették a gyerekek.. Megismerkedhettek az országokkal, interaktív ügyességi játékokban vehettek részt az idelátogatók.

Willy Fogg utazótér

Résztvevő gyerekek száma: kb. 500 gyerek - Életkor: 4-14 között
Az elkerített játéktérben (Willy Fogg utazótér) a három barát mindig olyan helyi lakossal (jelmezes színésszel) találkozott, aki az adott területen, tájon él. Így például összefuthattak ír zenésszel, portugál varangy idomárral vagy éppen spanyol torreádorral.
A gyerekeknek és Willy Foggéknak teljesíteni kellett az adott ország hagyomány játékait, vicces kihívásait, s akkor útlevelükbe pecsétet kaphattak, s indulhattak tovább.
Amennyiben a gyerekek legalább 5 országban jártak, s pecsétet kaptak az útlevelükbe, úgy a nagy föld-urnába dobhatták névvel ellátva. Willy Fogg alkalmanként ajándékot sorsolt ki a kis utazók között.
A Willy Fogg utazótér komoly sikert aratott a rendezvényen a gyerekek körében. A változatos játékok folyamatosan ébren tartották a lelkesedést, nem vált monotonná az aktivitás. A szórakoztató játékok mellett a gyerekek örömmel tanultak új dolgokat az Unió tagállamainak szokásairól, népeiről. A fentiek mellett természetesen a nyeremények is növelték a játékkedvet.

Kézművességek, Háztartási hulladékszobrászat/kézművesség

Résztvevő gyerekek száma: kb. 400-500  gyerek - Életkor: 5-14 között
A joghurtos doboztól kedve, a csomagoló anyagokon, flakonokon keresztül, a WC papír gurigáig. Kézműves foglalkozás és piciknek mini játszó
A kézműves asztalok nyugodt légköre sok látogatót vonzott.

Gyermekjátszó:

Résztvevő gyerekek száma: kb. 350 gyerek - Életkor: 2-6 között
A gyermekjátszó sok kellemes pillanatot szerzett a legkisebbeknek, és számos nyugodt percet a szülőknek… Kiváló hely volt a megpihenésre a felnőttek számára, az árnyékos területen található játékok pedig lekötötték a gyerekek figyelmét.

Rólunk mondták

LIU SHAOLIN SÁNDOR - olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó

Kedves Orsolya!

Nagyon szépen köszönöm a megkeresést, átküldöm a piárosunk telefonszámát. Ha vele egyeztet, akkor minden megoldható!

+36 20 922 6431 Holub Katalin

Köszönöm, Shaolin

Sallai György - friendshungary

Kedves Kati,

A teljes csapatunk nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együtt dolgozhattunk a pénteki esemény megszervezésén! A többiek beszámolója alapján remekül sikerült a rendezvény, bízom benne, hogy utólag is pozitív visszajelzések érkeznek majd.
Szeretnénk külön megköszönni a konstruktivitásod, valamint azt a hihetetlen kedvességet, amelyet felénk közvetítesz!
Nagyon örülök, hogy megismerhettünk Téged, és bízom benne, hogy sok közös sikerben lesz részünk a közeljövőben!

Köszönjük szépen még egyszer!

Üdv,

Sallai Gyuri

Szabó Kata - újságíró

Kedves Kati!

Alább küldöm a megjelentetés linkjét és még a Hírnök Magazinba is remélem a mai nap folyamán felteszik.
http://artes-liberales.hu/start.php?rovat=kuriozum&cikk=457

Más: készítettem magamban egy "rangsort" a médiában dolgozó sajtó munkatársakról és nálam Te vagy az első helyen aki a legprofibb Veled a legjobb az együttműködés. Ráadásul megkérdeztem még újságírókat és Ők is hasonlóképpen gondolják.

Gratulálok!

Te vagy az etalon!

További sok sikert és jó egészséget kívánok a munkádhoz!

Barátsággal és szeretettel:   Szabó Kata újságíró

Az OPTEN Kft. minősítése

origo