Póló és zászlóosztás

image001A 27 tagállam közül lehet választani a területen elhelyezett 4 db EU színeibe öltözött információs pontnál. Erre a célra felállított helyeken a kilátogató vendégek közül a 20 évesek igazolták az életkorukat, választottak egy országot. Az ország kiválasztásánál egy „röpke” kérdésre válaszoltak – pl. mi a fővárosa az adott országnak -, és aki helyesen válaszolt kapott egy arculati logoval és ország megnevezéssel nyomott pólót, a többi vendég a választott ország zászlójával egy hurkapálcás papírzászlót
700 fő kapott pólót, amiket  19 óra után 2 színpadi program keretében lettek kiosztva
Papírzászlóból 5500 db került kiosztása

Ország rajzoló és kifestő

Résztvevők száma: 1800-2000 fő

Országonként 100 db köszönő kártya (2700db) került kiosztásra
40 db ország sziluettet rajzoltak teli a látogatók

A 27 tagállam sziluettje a rendezvény területen szétszórva 1-1 70x100 cm-es plakát méretű táblán volt megtalálható az ország megnevezésével. A plakátok mellett „Köszönő” emberek álltak, akik az adott ország nyelvén köszöntek, és köszönőkártyát osztogattak. A köszönőkártyán megtalálható volt az arculati logó, az ország megnevezése, a köszönésük. A látogatóknak kellett berajzolni mindazokat a szimbólumokat, tárgyakat, stb., ami szerintük jellemzi azt az országot.  
Nagyon sikeres volt ez a programlehetőség, hiszen sokan elidőztek, gondolkodtak mit is tudnak az adott országról, vajon mit is rajzoljanak?! A rajzoláshoz színes zsírkrétákat biztosítottunk.

Utazzunk együtt – fotózás

Résztvevők száma: cca. 500 fő - elkészült fotók száma:218 db
A helyszínen kitelepített fotósunk az érdeklődők kérésére „elrepítette őket” a kiválasztott EU-s országba. Az elkészített fotó beillesztésre került egy olyan háttérbe, ami az adott országra jellemző, mint egy szuvenír képeslap. A fotózásnál mindenki kapott egy kártyát, amin meg található volt minden hasznos információ, hogy hogyan és honnan tudja letölteni az elkészült fotót. A képek egy nyilvános tárhelyről szabadon letölthetőek: eufesztival.eu.hu weboldalról.

Legyél Te is Parlamenti képviselő – fotózás

Fotómontázs segítségével kerül a helyszínen készített látogatói kép az Európai parlament tanácstermébe, mintha az ülés résztvevője lett volna a fotózkodó.
Összességében nagyon sikeres volt a fotózás, érdekességek:
Legtöbb fotó az alábbi országokról készült:
Olaszország, Portugália, Hollandia és Magyarország
Gyerekek kedvenc országai: Dánia és Finnország
Baltikum országait olyanok választották, akiknek személyes kötődésük volt. Minden országban készült egyébként fotó.

Országok kötélhúzó versenye

Résztvevők száma:400 fő
animátorunk csapatokba rendezte az azonos országot választott játékosokat, és már indulhatott is a verseny!  A kötélhúzó verseny mindig nagyon közkedvelt sport mind a gyermekek mind a felnőttek társaságában is. Nem volt ez másképp ezen a szép tavaszi napon sem! Testmozgás és kacagás, jó kis családi program!

Európából jöttem, mesterségem címere

Résztvevők száma:200 fő
Animátorunk csapatokba rendezte az azonos országot választott játékosokat, és már indult is a játék! Kártyalapjainkon, az európai uniós országok jellegzetes megnevezései voltak – pl. holland fapapucs. Egy vállalkozó szellemű játékos húzott a kártyákból, ki állt és elmutogatta a feladványt. Aki kitalálta, az volt a következő mutogató játékos.
A közkedvelt játéknál mindig nagy volt a kacagás, hiszen az EU tagállamokra jellemző szavakat nem volt egyszerű elmutogatni. Kicsik és nagyok közös erővel törekedtek a megoldásokra. Mindenki örült, hogy a tagállamok jellegzetességeit kellet elmutogatni, mert így kicsit könnyebb volt a megoldás és mindenki, aki figyelte a látványos mutatványt tanult is egy kicsit.

Kreatív játszóház gyerekek számára (4-14 év)

Résztvevő gyerekek száma: kb.400 gyerek
- Életkor: 4-12 között

Az európai tagországok gyerekjátékainak tanítása folyt a játszóházban. Az animátorok segítségével színes kézműves foglalkozások keretei között különféle magvakból a tagállamok zászlóit is elkészítették a gyerekek.. Megismerkedhettek az országokkal, interaktív ügyességi játékokban vehettek részt az idelátogatók.

Willy Fogg utazótér

Résztvevő gyerekek száma: kb. 500 gyerek - Életkor: 4-14 között
Az elkerített játéktérben (Willy Fogg utazótér) a három barát mindig olyan helyi lakossal (jelmezes színésszel) találkozott, aki az adott területen, tájon él. Így például összefuthattak ír zenésszel, portugál varangy idomárral vagy éppen spanyol torreádorral.
A gyerekeknek és Willy Foggéknak teljesíteni kellett az adott ország hagyomány játékait, vicces kihívásait, s akkor útlevelükbe pecsétet kaphattak, s indulhattak tovább.
Amennyiben a gyerekek legalább 5 országban jártak, s pecsétet kaptak az útlevelükbe, úgy a nagy föld-urnába dobhatták névvel ellátva. Willy Fogg alkalmanként ajándékot sorsolt ki a kis utazók között.
A Willy Fogg utazótér komoly sikert aratott a rendezvényen a gyerekek körében. A változatos játékok folyamatosan ébren tartották a lelkesedést, nem vált monotonná az aktivitás. A szórakoztató játékok mellett a gyerekek örömmel tanultak új dolgokat az Unió tagállamainak szokásairól, népeiről. A fentiek mellett természetesen a nyeremények is növelték a játékkedvet.

Kézművességek, Háztartási hulladékszobrászat/kézművesség

Résztvevő gyerekek száma: kb. 400-500  gyerek - Életkor: 5-14 között
A joghurtos doboztól kedve, a csomagoló anyagokon, flakonokon keresztül, a WC papír gurigáig. Kézműves foglalkozás és piciknek mini játszó
A kézműves asztalok nyugodt légköre sok látogatót vonzott.

Gyermekjátszó:

Résztvevő gyerekek száma: kb. 350 gyerek - Életkor: 2-6 között
A gyermekjátszó sok kellemes pillanatot szerzett a legkisebbeknek, és számos nyugodt percet a szülőknek… Kiváló hely volt a megpihenésre a felnőttek számára, az árnyékos területen található játékok pedig lekötötték a gyerekek figyelmét.

Rólunk mondták

Majzik Nándor - MELÓ-DIÁK Universitas Szolgáltató Iskolaszövetkezet

Évek óta dolgozunk együtt Katiékkal, avagy a PRestige management-tel. Mindig gyorsak, ötletesek, pontosak, segítőkészek és kedvesek. Bármilyen PR- vagy sajtómegjelenésről van szó, bizton számíthatunk a segítségükre.

Ez nekünk nagy könnyebbség, illetve sokat számít a kiszámíthatóság is, azaz hogy tudjuk, hogy ha szeretnénk valamit, azt velük el tudjuk érni, illetve nagy segítséget tudnak benne nyújtani.

Meleg szívvel ajánlom őket bármikor!

Majzik Nándor
cégvezető

LIU SHAOLIN SÁNDOR - olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó

Kedves Orsolya!

Nagyon szépen köszönöm a megkeresést, átküldöm a piárosunk telefonszámát. Ha vele egyeztet, akkor minden megoldható!

+36 20 922 6431 Holub Katalin

Köszönöm, Shaolin

Sallai György - friendshungary

Kedves Kati,

A teljes csapatunk nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együtt dolgozhattunk a pénteki esemény megszervezésén! A többiek beszámolója alapján remekül sikerült a rendezvény, bízom benne, hogy utólag is pozitív visszajelzések érkeznek majd.
Szeretnénk külön megköszönni a konstruktivitásod, valamint azt a hihetetlen kedvességet, amelyet felénk közvetítesz!
Nagyon örülök, hogy megismerhettünk Téged, és bízom benne, hogy sok közös sikerben lesz részünk a közeljövőben!

Köszönjük szépen még egyszer!

Üdv,

Sallai Gyuri

Szabó Kata - újságíró

Kedves Kati!

Alább küldöm a megjelentetés linkjét és még a Hírnök Magazinba is remélem a mai nap folyamán felteszik.
http://artes-liberales.hu/start.php?rovat=kuriozum&cikk=457

Más: készítettem magamban egy "rangsort" a médiában dolgozó sajtó munkatársakról és nálam Te vagy az első helyen aki a legprofibb Veled a legjobb az együttműködés. Ráadásul megkérdeztem még újságírókat és Ők is hasonlóképpen gondolják.

Gratulálok!

Te vagy az etalon!

További sok sikert és jó egészséget kívánok a munkádhoz!

Barátsággal és szeretettel:   Szabó Kata újságíró

Az OPTEN Kft. minősítése

origo