"KEZEDBEN AZ ÉGHAJLAT" - környezetvédelmi vándorkiállítás
Budapesten

Hány kilogrammal csökkentem az éves szén-dioxid kibocsátást, ha egyszer egy héten autó helyett gyalog vagy kerékpárral megyek a sarki üzletbe? Mi történik, ha Magyarországon és az Európai Unióban heti egy alkalommal mindenki a sétát vagy a kerékpárt választja? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre is választ kaphatnak azok a látogatók, akik megtekintik a "Kezedben az éghajlat" c. interaktív környezetvédelmi vándorkiállítást, amely tegnap nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára.

A svéd vándorkiállítást az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2008. szeptember 17. és december 6. között mutatja be Magyarországon. A korábban több svéd városban nagy sikert aratott vándorkiállítás külföldön először Magyarországon látható. Az általános iskolás korosztály számára tervezett ingyenes kiállításon az éghajlatváltozás, a megújuló energiaforrások és a környezettudatos állampolgári viselkedés témájával játékos módon ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A kiállítást Szabó Imre környezetvédelmi miniszter és Dr. Lieve Fransen, az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatóság Képviseletekért felelős igazgatója nyitotta meg. Megnyitó beszédében a környezetvédelmi miniszter a környezettudatos életmód jelentőségét hangsúlyozta és arra hívta fel a rendezvényen résztvevő felső tagozatos diákok figyelmét, hogy mit tehetünk hétköznapi életünk során környezetünk védelméért.

Lieve Fransen igazgató asszony külön kiemelte a vízzel való takarékoskodás fontosságát: az Afrikában élő emberek sorsán keresztül szemléltette a diákok számára a klímaváltozás negatív, katasztrófákat előidéző hatását.

A megnyitó végén Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Fransen igazgató asszony, György Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete vezetője és Szalai Zoltán az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának vezetője a diákokkal közösen próbálta ki az interaktív kiállítási tárgyakat: miként lehet saját mozgási energiánkkal, a víz és a szél energiájának felhasználásával elektromos áramot termelni, vagy hogyan lehet környezetbarát módon fűtőanyagot előállítani.

Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete közreműködésével létrejött ingyenes svéd vándorkiállítás Budapesten, a Millenáris Parkban (Teátrum) 2008. december 6-ig tekinthető meg.

További információ:


Lővei Andrea,  Európai Parlament Tájékoztatási Irodája ( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Geges Adrienn, Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
( Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Rólunk mondták

Majzik Nándor - MELÓ-DIÁK Universitas Szolgáltató Iskolaszövetkezet

Évek óta dolgozunk együtt Katiékkal, avagy a PRestige management-tel. Mindig gyorsak, ötletesek, pontosak, segítőkészek és kedvesek. Bármilyen PR- vagy sajtómegjelenésről van szó, bizton számíthatunk a segítségükre.

Ez nekünk nagy könnyebbség, illetve sokat számít a kiszámíthatóság is, azaz hogy tudjuk, hogy ha szeretnénk valamit, azt velük el tudjuk érni, illetve nagy segítséget tudnak benne nyújtani.

Meleg szívvel ajánlom őket bármikor!

Majzik Nándor
cégvezető

LIU SHAOLIN SÁNDOR - olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó

Kedves Orsolya!

Nagyon szépen köszönöm a megkeresést, átküldöm a piárosunk telefonszámát. Ha vele egyeztet, akkor minden megoldható!

+36 20 922 6431 Holub Katalin

Köszönöm, Shaolin

Sallai György - friendshungary

Kedves Kati,

A teljes csapatunk nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy együtt dolgozhattunk a pénteki esemény megszervezésén! A többiek beszámolója alapján remekül sikerült a rendezvény, bízom benne, hogy utólag is pozitív visszajelzések érkeznek majd.
Szeretnénk külön megköszönni a konstruktivitásod, valamint azt a hihetetlen kedvességet, amelyet felénk közvetítesz!
Nagyon örülök, hogy megismerhettünk Téged, és bízom benne, hogy sok közös sikerben lesz részünk a közeljövőben!

Köszönjük szépen még egyszer!

Üdv,

Sallai Gyuri

Szabó Kata - újságíró

Kedves Kati!

Alább küldöm a megjelentetés linkjét és még a Hírnök Magazinba is remélem a mai nap folyamán felteszik.
http://artes-liberales.hu/start.php?rovat=kuriozum&cikk=457

Más: készítettem magamban egy "rangsort" a médiában dolgozó sajtó munkatársakról és nálam Te vagy az első helyen aki a legprofibb Veled a legjobb az együttműködés. Ráadásul megkérdeztem még újságírókat és Ők is hasonlóképpen gondolják.

Gratulálok!

Te vagy az etalon!

További sok sikert és jó egészséget kívánok a munkádhoz!

Barátsággal és szeretettel:   Szabó Kata újságíró

Az OPTEN Kft. minősítése

origo