A tehetséggondozás elkötelezett szereplői találkoztak Budapesten 2017. november 11-én az Up Centerben megtartott Tehetségkonferencián. A hallgatók országos képviselői (HÖOK), a szakkollégiumok (Interkoll) vezetői és munkaerő-piaci szereplők gondolkodtak közösen a tehetségek jövőjéről. Kiemelt stratégiai partnerséget kötött a HÖOK és a MELÓ-DIÁK Hálózat az ifjúság támogatására.

 

A konferencia azokat az innovatív lehetőségeket, éppen zajló fejlesztéseket és meglévő eszközöket mutatta be, amelyek közelebb hozzák a gyakorlatot a tudományos élethez, a fiatalok elérésére vonzó megoldásokat is kínálva.

 

A HÖOK ismertette a tehetségek támogatását segítő platformját, a Tehetségportált. Két évvel ezelőtt a tehetséggondozás elkötelezett szereplőjeként egy fejlesztést indított a szervezet azzal a céllal, hogy lehetőséget, keretet adjon a tehetségek támogatásának komplex rendszeréhez.

 

“Hiszünk abban, hogy mindenki tehetséges valamiben. Ennek beteljesüléséhez és hasznosulásához egy olyan felületre van szükség, ahol minden érintett szereplő meg tudja valósítani az elképzelését. Hallgató, oktató, cégvezető, startuper egyaránt” - fogalmazott Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.

 

“A MELÓ-DIÁK Hálózat elkötelezett az ifjúság foglalkoztathatósági kompetenciáinak fejlesztése és munkaerő-piaci integrációja mellett” - mondta Marosi László, a MELÓ-DIÁK Hálózat elnök, vezérigazgatója.

 

A konferencián elhangzott előadások és a közös beszélgetések arra is rámutattak, hogy paradigmaváltásra van szükség a munkaerőpiac és az oktatási terület kapcsolatában, aminek a Tehetségportál kiváló eszköze lehet.

 

“A tehetséggondozás a szakkollégiumok egyik kiemelt területe és feladata. A közelmúltban megalapoztuk egy jó együttműködést a HÖOK-kal. A jövőben az a feladatunk, hogy tovább erősítsük a hallgatói érdekképviseletek és a szakkollégiumok közös munkáját” – tette hozzá Pintér László, az Interkoll jelen lévő képviselője.

 

“A konferencia helyszínéül szolgáló UP Center egy digitális képzőközponttal egybekötött coworking iroda. Egyrészt adomány alapon be lehet jönni dolgozni, másrészt pedig, felhő alapú iskolaként is működünk, ahol blog-, vlog- és webinar képzés folyik középiskolásoknak” –foglalta össze Tóth Zoltán, a fenntartó alapítvány elnöke.

 

További információ, sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431)