VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Iroda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
H-1091 Budapest, Üllői út 131.

Részegen bántalmaztak egy autóbuszsofőrt Budaörsön
A tettest gyorsított eljárásban pénzbüntetésre és közérdekű munkára kötelezték

Az elmúlt év végén a VOLÁNBUSZ Zrt. egyik utasa előzetes szóváltás után részegen bántalmazta a járat autóbuszvezetőjét. Az eset méltán felháborította nemcsak a Társaság munkavállalóit, hanem az utazóközönséget egyaránt.

Az ittas állapotban lévő utas, kezében egy kibontott borosüveggel próbált felszállni a 40-es busz Szivárvány utcai végállomásán. A járaton szolgálatot teljesítő autóbuszvezető tájékoztatta, hogy az utastérben alkohol fogyasztása nem megengedett, továbbá, a járaton utazó többi utas érdekeinek figyelembe vételével kérte az utazási feltételekben foglaltak betartását. Válaszul a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszvezetőjét ökölbe szorított kézzel veréssel fenyegette az utas, és trágár szavak kíséretében felszállt a járműre. Ezek után nyomatékot adva fenyegetésének a kezében tartott borosüveget az autóbusz nyitott ajtaján kidobta, valamint nem volt hajlandó felmutatni a jegyvásárláshoz szükséges, Budapest területére érvényes bérletét sem. Ezek után a Társaság munkatársa, a szabályokat betartva, megtagadta a menetjegy kiadását, amiért az elkövető dühödten megütötte. A VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszvezetője a füle tájékán szenvedett sérülést.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében gyorsított eljárásban a Budaörsi Járásbíróság bűnösnek ítélte a garázda utast, akit 300.000 forint pénzbüntetésre és két napi közérdekű fizikai munkára kötelezett.

A VOLÁNBUSZ Zrt. számára kiemelten fontos munkavállalóinak védelme, ezért minden esetben kiáll, és fel is szólal a nagy felelősséggel járó, munkájukat végző autóbuszvezetők érdekei mellett. A VOLÁNBUSZ Zrt. a jövőben olyan további technikai fejlesztésekre törekszik, amelyek bevezetése után biztonságosabbá válik a közösségi közlekedés.

Megelőzendő a hasonló eseteket hívja fel a Társaság a figyelmet erre az incidensre, illetve arra, milyen komoly következményei vannak egy közfeladatokat ellátó személy elleni erőszaknak, hiszen az autóbuszvezető munkavállalóink is ennek minősülnek.