Farsangi télűző hidegterápiás buli a Balatonban

 

Időpont:
2023. február 25., szombat 10 óra

 

Helyszín:
Balatonalmádi Wesselényi strand

 

2021 decembere óta a Wim Hof módszer segítségével mártóznak meg minden hétvégén a Balatoni Jegesmedvék, akik az idei farsangi télűző programjukat hagyományteremtő szándékkal szervezik.


Az esemény csúcspontja az 5-10 perces jelmezbe öltözött balatoni hidegterápiás merülés lesz.

 

Aki szívesen csatlakozna, rétegesen öltözve érkezzen, hozzon magával egy kulacs vizet, s persze a fürdőruháját és törülközőjét se felejtse otthon, ha szakszerű felügyelet mellett maga is kipróbálná a páratlan élményt.

 

Sajtókapcsolat:
Pribék István
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3670/360-2653

 

Háttérinformáció:


A hidegterápia olyan eszköz, amely segít abban, hogy hatékonyabban alkalmazkodjunk a hideghez, és jobban elviseljük azt. Az elv alapja a hidegnek való kitettség célzottan, rendszeresen és rövid ideig, ellenőrzött körülmények között. A hideg a szervezet számára egy stresszfaktor. Erre különböző mechanizmusok formájában reagálunk, amelyek hőveszteséghez és a saját hőtermelés csökkenéséhez vezetnek. Így a szervezet megtanulja hatékonyabban használni ezeket a veleszületett képességeket, aminek köszönhetően kevésbé megviselő a hőmérséklet csökkenése, amellett, hogy számos más egészségügyi előnnyel is jár. Ez a különleges testi - lelki - mentális utazás egy légzés technikával indul (Wim Hof), majd egy 15 perces saját testsúlyos edzés után következik az 5-10 perces csoportos vezetett merülés a hideg Balatonba, tapasztalati szint alapján merülési idő. A visszamelegítés újra mozgással történik.


Mik a hidegterápia fő előnyei?

 

Erősebb immunitás
Fokozott éberség, koncentráció
Fáradtság csökkenése, gyorsabb anyagcsere
Jobb közérzet, a mentális egészség javulása
Nagyobb ellenállás a stresszel szemben
Fájdalomcsillapítás, gyorsabb regeneráció edzések után


A hidegnek való kitettség egyik szabálya, hogy lassan, fokozatosan kell elkezdeni. Jobb a kevésbé intenzív módszerekkel indítani, megtanulni, hogyan kell a hideggel dolgozni, és csak a végén eljutni a jegesfürdőig.


A Balatoni Jegesmedvéket Pribék István edző és életmódtanácsadó alapította és működteti.