2020. június 12-én, pénteken délelőtt 10 órától kétkezi munkájával Molnár Áron és Szabó Győző színművészek; Zala György olimpiai bronzérmes kenus, edző; Kiss Endre, a Hooligans dobosa; valamint Kőszegi András márkainspirátor segítenek Némethné Pintér Csillának, Szokolya község polgármesterének; s a TündérPakk Közhasznú Alapítvány munkatársainak, hogy a Nagy Játéknap kezdeményezés további méltó tartalommal töltésére a településen ottalvós diáktábor fogadhassa a vakációzó gyerekeket. Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető, a kezdeményezés védnöke a terület akadálymentességét is szemügyre veszi.

 

Szokolya a Börzsöny gyöngyszeme, a Dunától mindössze öt kilométerre. A nem egészen kétezer lelket számláló csodás kis mesebeli falu remek kirándulóhely, ahol igen élénk a turizmus. A helybeliek állattartással és növénytermesztéssel foglalkoznak. A tábor főépülete előtt áll meg a Királyrétre közlekedő kisvonat, a telek végében pedig patak csörgedezik. Lehetőség van lovaglásra is. Az egyik közeli utcában fogyatékkal élő gyermekek számára is kialakított lovarda várja segítőkkel a sportolni vágyókat.

 

A szokolyai polgármester Némethné Pintér Csilla jóvoltából az önkormányzati fenntartású sportlétesítmények (füves focipálya, strandröplabda pálya, nagy tornaterem) a szabad időpontokban térítésmentesen használhatók. A tervek szerint a sport fókusza mellett környezettudatos szemléletmód megóvása érdekében ökotábort alakítana ki a Nagy Játéknap alkotó csapata, Vörös Eszter ötletgazdával az élen. Olyan régi szakmákat is megismertetnének a gyerekekkel, mint a kosárfonás, fazekasság, kovácsolás.

 

A jelenleg 9 helyiségből és kiszolgálóterekből álló 58 férőhelyes létesítmény hosszútávú hasznosítására az épület teljes energetikai korszerűsítését és bővítését tervezik. A kert a későbbiekben meseházikók otthona lesz, búbos kemencével és sóházzal.

 

A Nagy Játéknap himnusza, az Érted… című dal neves hazai művészek - Zséda, VeraSzívem (Vincze Fekete Vera), Vecsei H. Miklós, Vastag Tamás, Vastag Csaba, Várkonyi Attila, Udvaros Dorottya, Tompos Kátya, Szulák Andrea, „Szeder” Szabó Krisztina, Szandi, Stohl András, Ruszó Dominik (Várkonyi Csibészek), Roy, Peller Anna, Orsovai Renáta, Nagy Sándor, Nagy Feró, Nagy Dániel Viktor, Molnár Áron „noÁr”, Miklósa Erika, Mayer Szonja, Malek Andrea, Majka, Kowalsky meg a Vega, Király Viktor, Király Linda, Keresztes Ildikó, Johnny K. Palmer, Hrutka Róbert, Grecsó Krisztián, Für Anikó, Ember Márk és Charlie - közreműködésével:
https://www.youtube.com/watch?v=BuYMFPjtsbM

 

Sajtókapcsolat: 741 Holub Katalin (+36 20 922 6431)