A rendező Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) szeretettel várja Önt a „Hív a Duna” - gróf Széchenyi István Tízevezős Amatőr Regatta, Tízevezős Országos Egyetemi Bajnokság és Versenyevezős Regattára,
amelyet hagyományosan egyetemek, önkormányzatok cégek, munkahelyi kollektívák, baráti társaságok és családok amatőr csapatai számára rendezünk fixüléses tízevezős hajókban.

 

Időpont: 2021. szeptember 25., szombat
Helyszín: Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) Wesselényi Csónakháza (Margitsziget, Hajós Alfréd sétány, a Nemzeti Sportuszodától északra)
Versenytáv: amatőr csapatoknak: 500 méter, versenyevezős csapatoknak: 1000 m a Margitsziget melletti budai Duna-ágban

 

Program
9:30 Ünnepélyes megnyitó és állófogadás a Wesselényi Csónakházon, a megnyitó részeként a DNHE által patronált Down Alapítvány (Sarokház Lakóotthon) fiataljainak a tízevezős hajóban történő bemutató evezése lesz látható.
10:00 - 14:00 egyetemek, cégek, önkormányzatok, családok és baráti csapatok, valamint a versenyevezősök négypárevezős és nyolcas futamai. A baráti csapatok futamában a DNHE által patronált Pilisi Gyermekotthon lakói is próbára teszik evezős tudásukat.
14:00 Szuper Döntő és Eredményhirdetés 12:00 órától Gulyás-parti a Wesselényi Csónakházzal szomszédos Főkert Nonprofit Zrt. kertjében.

 

A verseny alatt lehetőség van az evezős ergométer kipróbálása, illetve legkisebb vendégeinknek ugrálóvárral készülünk.

Bízunk benne, hogy számíthatunk személyes részvételére és tudósítására erről a szokványostól eltérő, hagyományőrző és egyben újszerű vízisport ünnepről.

Részvételére vonatkozó visszajelzését az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre kérjük megküldeni.
Kérdés esetén keressék dr. Domonkos Annát, a Szervező Bizottság tagját (+36 30 617 0224)