Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festője, Montse Valdés képeivel nyílik meg szeptember 21-én a KORART Modern és Antik művészeti galéria Budapesten. A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon keresztül ingyenesen lesz látogatható.

 

“A KOR a kortalanságot jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jövőt, az ART pedig mindennek művészetét. Ezen gondolat mentén kerülnek a lakberendezési és művészeti tárgyak a KORART galériába. Hitvallásunk megmutatni, hogy a XXI. századi enteriőrben megférnek a régmúlt, a múlt és a jelen tárgyai is” – fogalmaz Csorba László, a KORART társtulajdonosa.

 

Jókay Mária művészettörténész, a KORART művészeti vezetője szavai szerint eltökélt szándék a ma élő spanyol művészek legnagyobbjainak bemutatása a magyar közönség számára, „ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként Spanyolország egyik legkiemelkedőbb kortárs festője, Montse Valdés képei lesznek láthatók nálunk” – mondta.

 

A most 61 éves művész nagyméretű olajvászon festményekre szakosodott, képeit világszerte megbecsülik és értékelik. „Montse Valdés nem egy szokványos festő, hiszen nemcsak formákat, hanem lelkeket is fest. Úgy ábrázol embereket, ahogy a modern művészek közül senki más: újjáteremti a létezést, vászonra viszi a nyugalommal teli emberi lelkeket is” – vallja Jókay Mária.

 

Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező és ajánlott a maszk viselése. Előzetes regisztráció nem szükséges.