-    nemzetközi szinten az internethasználók 44%-a "lájkolja" a brandeket

Egy dolog nézelődni, de messze mást jelent az igazi elköteleződés. Átlagosan a válaszadók 44%-a követi a különböző márkákat a közösségi oldalakon – derül ki az Ipsos legfrissebb kutatásából.

Az emberek akkor kerülnek aktívan kapcsolatba egy márkával, ha lájkolják, kommentelik vagy ajánlják őket másoknak. A 35 év alattiak érdeklődése a legélénkebb: nemzetközi szinten 55%, szemben a 35-49 éves korosztály 42%-ával, s az 50 felettiek 27%-ával. A magyar internetezők 34%-ának intenzív a kapcsolata a márkákkal (tehát 10%-kal elmaradunk a nemzetközi átlagtól), míg a 35 év alattiak 48%-ával esik meg ugyanez. A legjobban a magyar 50 év felettiek teljesítnek a maguk 24%-ával, amely majdnem eléri korosztályuk nemzetközi átlagát. Nem szabad elfelejtenünk, hogy attól kezdve, amikor egy brand megszerzi a követők szimpátiáját, már a márkán múlik, hogy szorosabbá válik-e ez a kötelék.

Az Ipsos Zrt.-ről
Az 1990-ben alapított, 2009. szeptember 1-jétől Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt.-ként működő kutatóintézet, a magyar gazdasági és társadalom-kutatási iparág meghatározó szereplője, teljes körű piac-, online-, reklám-, egészség-, vélemény- és médiakutatási szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A céget 2012-ben is érdemesnek találták arra, hogy megkapja a Business Superbrands védjegyet. A párizsi székhelyű Ipsos Csoport a világ harmadik legnagyobb piackutató vállalata.  (www.ipsos.hu)


További információ: Holub Katalin PR vezető (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)