„Egyszerűbbé válni, mint a gomb, az ék, cső.
Széttört létra lenni, nem márványból lépcső.”
Jónás Tamás

Sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó szakemberek vagyunk… Így kezdődik a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény blogja.  S hogy milyen tartalommal folytatódik? Amilyen tartalommal töltik ők maguk, s az intézményt segítő jóakaratú támogatók. Ma reggel éppen táborozni indulnak. Irány a Balatonakali Holiday Kemping előszezonban nem nyitott része, saját stranddal, játszótérrel, négyszemélyes, épített sátrakkal…

A nyár beköszöntével a legfontosabb tennivalók egyike a nem mindennapi táborozás nem mindennapi feladatokat tartogató megszervezése: pénzgyűjtés: adományok, papír-, PET palack, használt sütőolaj gyűjtés (csak ezekből kb. 80 ezer Ft gyűlt össze) és alapítványi pénzek (iskolai és magán alapítványok), szülői hozzájárulás (5 ezer Ft/fő); a létszám megállapítása és a táborozás helyének kiválasztása – mindez pénzfüggő (hogy minél több gyereket vihessenek, ezért választják a kempinget, sátrakat); a programok összeállítása (füredi vitorlázás, Lóczy-barlang, keszthelyi Georgikon Múzeum), kenuk, kajakok elkérése a Padányi iskolából; a főzés, étkezés tervezése, szervezése (három nap a Lala büfében esznek, a másik 4 napon pedig ők főznek bográcsban); a szállítás megszervezése; a szülők folyamatos tájékoztatása; a bevásárlás (étel, ital, használati eszközök); a technika összekészítése (számítógépek, projektor, hangszórók, fényképezőgépek, stb.)

És végül maga az izgalmas utazás, ami már önmagában is kihívás, mivel a gyerekek között halmozottan fogyatékosok is vannak, az ilyen segítség nélkül az ő utaztatásuk nagyon nehézkes, körülményes lenne. A Man at Work Kft.* autói azonban nem először gördülnek az iskola elé kis utasaikért. Tőkés Péter, a Business Superbrand-díjjal is kitüntetett HR szolgáltató projektvezetője még a múlt évben ajánlotta fel először a segítségét a táborba jutás megkönnyítésére, a gyerekek egy részén kívül szinte az összes csomagot ő vitte le.

„Van egy ötödikes kislány – Csacsának becézzük, - aki a tábor első említése óta (Húsvétkor) minden reggel megáll az osztályába menet a 7.a ajtajában és megkérdezi: Rudi bá’ mikor lesz a tábor?  Mindig megkapja a választ, hogy az utolsó héten, de másnap megint jön és újra kérdezi…”(Kőváry Rudolf, a veszprémi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény pedagógusa)

További információ:
http://www.barcziskola.blogspot.hu/

* Megalakulása 15. évfordulójának méltó mérföldkövet állítva, a Man at Work Kft., az egyik legnagyobb magyar tulajdonú munkaerő-kölcsönző a Nyugat-Magyarországon jól működő atipikus tapasztalatok keleti régiókban történő hasznosítására fővárosi szakmai centrumot nyitott. A Dunántúlon közel kétezer munkavállalót foglalkoztató cég csoportszinten majd 7 milliárd forintos árbevételt ért 2012-ben. A piacvezető HR szolgáltató szakembereinek tapasztalata szerint a társkeresésben bevált módszerek működnek igazán az álláspiacon is.