Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint az orvosi, egészségügyi és fitnesz applikációkat használók döntő többségének kilencből nyolc alkalmazás jelentős segítséget nyújt a mindennapokban. A hazai netezők ötöde használ ilyen jellegű alkalmazásokat.

A leghasznosabbnak a testedzéshez (82%) és az egészséges táplálkozáshoz (79%) kapcsolódó applikációkat tartják. A magyar felhasználók érdeklődése valamivel lanyhább a testedzés iránt (73%), az egészséges táplálkozás terén azonban nem maradunk el a nemzetközi átlagtól (82%).  A fogyókúrázással foglalkozó alkalmazásokat 68% tartja hasznosnak, ehhez közelít a magyarok véleménye is (61%).

Nemzetközi szinten előszeretettel használják a stressz-csökkentéshez (65%), az alvásminőség javulását segítő (62%) és a koleszterinszint-csökkentéshez (61%) köthető applikációkat. Ezek közül a magyarok leginkább az alvásminőséget javító (70%) és a koleszterinszint tartását segítő digitális alkalmazásokban (66%) bíznak jobban.

Az egészségügyi szolgáltatások igénybevételéről vezetett digitális határidőnaplót 57% tartja hasznosnak, a gyógyszerbevétel időzítéséhez pedig 59% folyamodik ily módon segítségért. A magyar felhasználók hasznosabbnak ítélik ezeket a területet a maguk 71, ill. 77%-ával.

A dohányzásról való leszokást segítő applikációkat a felhasználók kevésbé (48%) tartják hasznosnak a többihez képest. A magyarok véleménye is ehhez közelít (54%).

Az Ipsos Zrt.-ről

Az 1990-ben alapított, 2009. szeptember 1-jétől Ipsos Média-, Reklám-, Piac- és Véleménykutató Zrt.-ként működő kutatóintézet, a magyar gazdasági és társadalom-kutatási iparág meghatározó szereplője, teljes körű piac-, online-, reklám-, egészség-, vélemény- és médiakutatási szolgáltatást kínál ügyfelei számára. A párizsi székhelyű Ipsos Csoport a világ harmadik legnagyobb piackutató vállalata.  (www.ipsos.hu)

További információ: Melles Katalin médiakutatási igazgató (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)