„Elmúlt, mint száz más pillanat, s tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak.”
Rotaract Gyerkőckarácsony
Három éve az önzetlenség jegyében


2014. december 13-án harmadik alkalommal rendezték meg a Gyerkőckarácsony, amelyet a budapesti Rotaract klubok és pártolóik szerveztek. A figyelem középpontjába, ahogyan eddig is, a gyermekotthonok lakói kerültek. Az esemény fővédnöke Ungár Anikó, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész arra bíztatta a kicsiket és nagyokat, hogy higgyenek magukban és azzá válhatnak, amivé igazán szeretnének.
„Immáron harmadik alkalommal szerveztük meg ezt a különleges napot és idén túlszárnyaltuk saját terveinket is. Rekord számú, közel 130 gyermekotthonban nevelkedő fiatal gyűlt össze, és élvezte a meghívott vendégeink programjait, amely idén igazán színesen és szó szerint, varázslatosan sikerült” – mondta dr. Zakkar Viktória, a budapesti Rotaract klubok koordinátora és egyben az esemény főszervezője. „Idén is célunk volt, hogy kicsit megállva az ünnepi készülődés forgatagában, a karácsony valódi élménye, meghittsége kerüljön előtérbe, és hogy azokra a gyermekekre is odafigyeljünk, akiknek ez az ünnep saját család nélkül talán egy picit nehezebb.”
A Rotaract klubok komoly segítséget kapnak a Rotary kluboktól, pártoló barátoktól és olyan közéleti személyiségektől, akik fontosnak tartják, hogy példát mutassanak a gyerekeknek. Közös cél a gyerekek segítése, útjuk egyengetése tanácsokkal, figyelemmel, jó példával. A figyelem nemcsak az ünnepeknek szól, a kapcsolattartás hosszabb távú, hiszen a kiemelt ünnepek mellett év közben is szerveznek közös programokat.
A programnak idén is a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium adott otthont. A napot Kelemen Henrietta Miss Universe Hungary szépségkirálynő nyitotta meg egy kis reggeli tornával, utána pedig a lányok faggatták őt a királynői életről. A sportolás fontossága visszaköszönt a sorversenyek alatt is, ahol a csapatokat nem más, mint Fenyvesi Zoli erősítette, akit a közösségi média csak „Wheelchairguy”-ként ismer. Zoli mesélt nekik arról, milyen a Suhanj Alapítvány futójának lenni és milyen érzés töltötte el, amikor kerekesszékével teljesítette a New York maratont. Ebéd után a Grund Színház csapatának Mesemorzsák című interaktív előadása következett, ahol a fantázia irányította az eseményeket.

Az egész napos szórakozást kézműveskedés, lufi hajtogatás, rajzverseny és játékos kvíz színesítette, meglátogatták a gyerekeket a zuglói önkéntes tűzoltók, az arcokra pedig a Kreatív Sminkműhely nemzetközileg elismert arcfestő csapata varázsolt igazi mesevilágot.

A nap fénypontja Ungár Anikó várva várt produkciója volt. Az előadáson két segítőtársa is akadt Magyarország leghíresebb hölgy varázslójának; István és Janika, két, gyermekotthonban lakó bátor fiú, akik a színpadon segédkeztek a bűvészmutatványban.
„Amikor jótékonyságból lépek fel egy fontos ügyért, akkor az első gondolatom, amely mindig egy valódi örök érzés, hogy örömet szerezzek több művész kollégámmal együtt! Ezek az igazi „tételőadások”, amelyeket a legszívesebben vállalok mert ezzel vonzóvá tehetek egy eseményt, amely nemes célt szolgál. Adni jó! Ajánlom Mindenkinek” – mondta a művésznő.
A produkció után a Mikulás érkezett a gyerekekhez – sok Rotaractos kis puttonnyal -, hogy mindenkinek átnyújtsa személyre szabott csomagját, amelybe idén is játékokat, csokit, gyümölcsöt, könyvet és fogkefét csempésztek a Rotaract tagjai.
A hangulatfelelősök idén is a Hótündér és a Kobold voltak, akik civilben a Bátor Tábor önkéntesei. A program lebonyolításában pedig az Interact klubok tagjai segítettek. A nap méltó fináléja a Hestia Tűz- és Fényzsonglőr csoport látványos bemutatója volt, amelyet sok kis fáradt, de boldogan csillogó szempár kísért figyelemmel.

A Rotaractról:
A Rotaract, a Rotary klubok ifjúsági szervezete, illetve azok támogatásával működő nemzetközi klubhálózat. Tagjai közösségük építése, és egy barátságosabb jövő megteremtése mellett elkötelezett, 18 és 30 év közötti fiatalok, akik nemcsak kellemesen, de hasznosan is szeretnék eltölteni a szabadidejüket. A Gyerkőckarácsony ismét az öt budapesti klub közös erőfeszítésének eredményeként jött létre, a Rotary klubok támogatásával.

A rendezvényen készült felvételek az alábbi linken érhetők el:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.878751878824915.1073741833.272454619454647&type=1
Kérjük, számoljon be eseményünkről, hogy minél többen értesülhessenek törekvéseinkről!

Kapcsolat:
dr. Zakkar Viktória
+36 30 656 1996
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rotaract Club Budapest - Margitsziget
Budapesti Koordinációért Felelős Megbízott
Rotary - D1911 Kommunikációs Bizottság