MEGHÍVÓ
10. jubileumi „TATAI PATARA 1597” Török Kori Történelmi és Katonazenekari Fesztivál sajtótájékoztatója
 
Időpont:
2017. május 3., jövő szerda 14 óra

 

Helyszín:
Stefánia Palota
Honvéd Kulturális Központ Intarzia Terem
(1143 Budapest, Stefánia út 34.)

 

Résztvevők:
Bencsik János országgyűlési képviselő
Michl József Tata Város polgármestere
dr. Négyesi Lajos ömt. alezredes hadtörténész, a kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztos belföldi szakreferense
Horváth Gábor dandártábornok,  MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka
Balázs Attila, Tata Helyőrségi zenekar karmestere
Kisné Cseh Júlia, Tatabányai Múzeum főmunkatársa
Zombori Mihály ZOFI Rendezvényszervező Kft. főrendező

 

HÁTTÉR
Az év legnagyobb durranása!
Élő történelemóra nem csak diákoknak
2017. május 19-21. hétvégéjén török kori fesztivál helyszíne lesz Tata
Az eredeti 1597-es eseményt nem számítva, jubileumi 10. alkalommal ad otthont a Vár és az Esterházy tér a Tatai Patarának. Neves múzeumi szakemberek és történészek bevonásával készülnek múltidézésre a helyiek.
Az egész napos rendezvény a sikeres tatai ostrom, gróf Pálffy Miklós hadvezér és a várnál harcolt hősök előtt tiszteleg. A korabeli mesterségek kipróbálása, az ételek elkészítése mellett megelevenednek a 16-17. század mindennapjai. A múltidéző kiállítások személyes élményként mutatják be a tataiak és a korabeli magyarság életét. Lesz katonazenekar, lovasbemutató, török kávé kóstolás, gyönyörű hastáncosok, hárem, mutatványosok és tűzzsonglőr.
Több mint 500 hazai, cseh, szlovák, lengyel, finn, német, osztrák és olasz hagyományőr lép színre. „Aprajafalván” kaland és játék várja a legkisebbeket, míg a nagyobbakat a Deák-Patarán iskolában meg nem szerezhető élmények. Minden pillanat a történelmi hűség jegyében.

 

Regisztráció, sajtókapcsolat:
Holub Katalin (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)