Debreczeny Zoltán, Kalló Zoltán és Martonosi Zsolt beszélgetés keretében nyitották meg a szezont a Baricska Csárdaban és a nyári állandó kiállítást Debreczeny Zoltán festményeiből.

 

A sajtótájékoztatón Martonosi Zsolt a Baricska Csárda csárdagazdája elmondta, hogy sok éves ismeretség köti össze Debreczeny Zoltán Prima Díjas festőművésszel, a veszprémi Chianti Étterem, a Baricska Csárda testvére már többször adott otthont Zoltán csodás képeinek.


"Az egész nyáron át tartó kiállításnak témája a Balaton, a Csárda környezete, otthonunk, ahol élünk, ami mindannyiunkat inspirál."


Kalló Zoltán Prima Díjas hegedűművész, cigányzenész 5 éve zenél a Baricska Csárdában, nagy örömmel ez évben is hetente több napon, de ami biztos, minden vasárnap délben hallgathatja őt és zenésztársait a Vendégsereg, hiszen "a marhahúsleves és a keleméri birkapörkölt mellé jár a cigányzene".


"A Baricska csárda rengeteg vendéget fogad minden évben. Nyilvánvaló, hogy a gyakorta teltházas teraszunkon elvárt vendéglátás sokkal inkább szól az élményről, mint csupán az ételről. Hisszük, hogy a magyarországi gasztroforradalom nem a fine dining éttermek és csúcsborok kiváltsága, vendégeink a kiváló alapanyagokból készült, korszerűen elkészített ételek mellett elvárják a környékbeli termelők máshol elérhetetlen borait, a kézműves söröket és a házi limonádékat is. Mindez azonban csak a testet táplálja, az összhatás a hűs lugasunkkal árnyékolt, panorámás terasszal és a legmagasabb szintű cigányzenével lesz teljes. Azt gondoljuk, hogy környékbeli termelők bemutatása mellett a közöttünk élő művészek megismertetése is feladatunk. Persze nem öncélúan, hanem csárdánk hangulatával összeegyeztethető módon, a teljesebb élmény érdekében. Egy szomorkásan esős nyári napot mi más dobhatna fel csárdánk komor falai között, mint Debreczeny Zoltán barátunk vidám festménye?"- mondta a Baricska Csárda tulajdonosa, Gazsi Attila.


A Csárda Vendégei egész nyár folyamán játszhatnak a festőművész által felajánlott alkotásokért és a Baricska Csárda által felajánlott 6 palackos Balatoni borválogatásért ill. 2 fős vacsorautalványért, amit szeptember végén sorsolnak ki az összegyűjtött szelvényekből.


(Szelvényt a számlával együtt kapja a kedves Vendég adott mértékű fogyasztás után, amit nevével, telefonszámával ellátva dobhat a gyűjtőüvegbe.)


Szeretettel várunk Mindenkit és kérjük, ne felejtsenek el egy teraszon ülős nyári délutánon se benézni a csodás képekhez!

 

Balatonfüred, Baricska dűlő, 2017. 05.25.