Olga Kondratska LIFE COLORED AUTUMN című kiállítása kedden nyílt meg a Bartók Béla úti Hadik Kávéházban, ahol egy teljes hónapon át ingyenesen megtekinthetők képei. Az ukrán festőművész a kiállítás megnyitását követően a hátrányos helyzetű gyerekek elkötelezett támogatójaként, jószolgálati együttműködés egyeztetése céljából a Rotary Club - Budapest Tabán vendége volt, ahol Bokros Lajos tartott előadást. Az élmények hatására ecsetet ragadott*.

 

Az ukrán Nemzeti Képzőművészeti Akadémián végezte tanulmányait. Jelenleg doktori disszertációján dolgozik, amelynek témája a színek hatása az emberekre. Számára az életet jelentik. A belpolitikai viszontagságok miatt depresszióba eső és önmagukba zárkózó honfitársainak szeretné visszaadni a boldogságot. Jó kommunikációs eszköznek tartja a művészetet, ami már a barlangrajzok óta összekapcsolja az emberiséget. Jövőre New Yorkban és Miamiban lesz kiállítása, amelyek pártfogója az atyai családi barát, Magyarországon is sikeres vállalkozást működtető Szergej Konstantinov.

 

Alkotásai azonnali hatást váltanak ki, mert megvan bennük a festészet különleges és becses szabadsága, a boldog improvizáció elemi ereje. Művei gazdag belső tartalmat hordoznak. A fények érzékisége és telítettsége, a lét teljességét és az élet élvezetét testesítik meg. Minden képe végiggondolt, bár elő nem készített folyamat eredménye, az egymásra rétegzett áradó festék ihletett improvizációja. Mint egy áradó, hömpölygő folyó, az élet folyama.

 

Ízelítő a képekből:
http://lafemme.hu/kepgaleria/az_elet_folyama

 

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Katalin (+36 20 922 6431)

 

* A színválasztást magyarázó kísérő sorok is elolvashatók a kép mellett alábbi linkre kattintva:
https://www.facebook.com/events/1981302602137077/?active_tab=discussion