1. A pályázat meghirdetője
A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a 2018-as phjongcshangi téli olimpiára készülő rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, nagypályás és műkorcsolyázója tiszteletére rajzpályázatot hirdet, általános iskolás diákok számára.

 

2. A pályázók köre
A pályamunkát, bármely általános iskolai oktatási intézményben tanuló diák beadhat, aki megfelel a pályázati kiírásban részletezetteknek. A pályázatra, egyénileg lehet nevezni.
A pályázaton nem szerepelhet a MOKSZ korábbi pályázataira készített pályamű. A rajzokat elbíráló zsűri tagjainak közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt a pályázaton.

 

3. A pályázat kategóriái
A pályázatot az alábbi kategóriákban hirdetjük meg:
Az oktatási intézményekben tanulók 7–10 éves korcsoportja valamint – az oktatási intézményekben tanulók 11–12 éves korcsoportja.

 

4. A pályázat benyújtása
A rajzokat az alábbi online felületen kell feltölteni:
http://hunskaterajz.idee.hu/
Felhívjuk a figyelmet, hogy a zsűri kizárólag csak az online felületen keresztül leadott pályamunkákat értékeli!

 

5. A pályázat beadási határideje
Beküldési határidő: 2018. január 2. (kedd) 24 óra 00 perc.
Határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

 

6. A pályázat témaköre
„Korcsolyakaland”
Témafeldolgozás javaslat:

Tudtad? Régészeti leletek bizonyítják, hogy korcsolyát már a korai kőkorszakban is használtak. Természetesen ekkor még csak csontokból készültek. Egyik lábfejre kötözték a csontot, míg másik lábukkal lökték magukat az emberek. A középkorban jelentek meg először a fából, majd a vassal kiegészített korcsolyák. A fémből készültig egészen a XIX. századig kellett várni.

Nézz utána, hogyan fejlődött tovább a korcsolyasport, egészen napjainkig! Milyen tradíciója van Magyarországon és milyen eredményeket értek el benne versenyzőink?

Emlékszel, hol húztál először korcsolyát a lábadra? Ki tanított meg a jégen siklás csodás élményére? Oszd meg velünk is az emlékedet!

Utazz el képzeletben egy jégbolygóra! Rajzold le, mit látsz!

Szurkoljunk együtt a short track, nagypályás gyorskorcsolya és műkorcsolya válogatottunk sikeréért! Segítsd a felkészülésüket, üzenj nekik a rajzoddal!

 

7. A pályázó feladata
A pályázónak választani kell egyet a 6. pontban felsorolt téma javaslatok közül. A pályázó feladata, hogy a „Korcsolyakaland” témakörben – ismeretei, tanulmányai, élményei alapján, rajzot vagy festményt készítsen. A grafika technikája szabadon választható: lehet kézrajz vagy festmény.

 

8. Formai követelmények
A pályaművet JPG formátumban kérjük a pályázati online felületen feltöltetni. A pályamunka maximális terjedelme 1 oldal (A4 vagy A/3) és max. 1MB. A pályamunka címe ne egyezzen a kiírás címével! Kérjük, hogy a kézzel készült rajzokról / festményekről – amennyiben nem tudják beszkennelni – készítsenek digitális fényképet, és ezt a fényképet töltsék fel az online felületen. A kézzel készült alkotásokat a következő postacímre is kérjük eljuttatni (1143 Budapest, Stefánia út 2). Kérjük, a rajz hátoldalát: névvel, címmel, telefonszámmal és email címmel ellátni szíveskedjenek! Pályaművet visszaadni nem áll módunkban.

 

9. Eredményhirdetés
A pályázókat e-mailben értesítjük a közönségtalálkozóval egybekötött ünnepélyes díjátadásról, amelyet 2018. január 26-28. között rendezzük Budapesten.

 

10.Értékelés
Értékelési szempontok: a választott téma tartalmi megjelenítése, eredetisége, a kiírásban felsoroltak betartása.
A pályázati határidőn belül beérkezett rajzok feltöltésre kerülnek a MOKSZ Facebook oldalára [https://www.facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg/], a HUNSKATE – Rajzpályázat – Korcsolyakaland galériába. 2018.01.03. 10:00 – 2018.01.14. 24:00 időszakban a legtöbb LIKE-ot kapó rajz elnyeri a közönségdíjat.

 

11. Díjak
Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra:
A 7–10 éves korcsoportban a három legjobb pályamű készítője LEGO ajándékcsomagban részesül.
A 11–12 éves korcsoportban a három legjobb pályamű készítője telekommunikációs eszközben részesül.
Közönségdíjban (válogatott sportruházat) részesül a legtöbb LIKE-ot kapó rajz.
Az első 10 legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma mindkét korcsoportban: ajándék belépő a Városligeti Műjégpályára.

 

12. Felhasználás
A pályázat benyújtásával a pályázó egyben elfogadja a jelen pályázati kiírásban meghatározott feltételeket.
A pályázók hozzájárulnak, hogy pályaművük a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapján, kiadványaiban, facebook oldalán vagy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett kiállításon vagy rendezvényen megjelenjen. Továbbá, hogy pályaművük a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kezdeményezésére árverésen vegyenek részt. Az aukción befolyt összeget a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, jótékony célra ajánlja fel egy általa kiválasztott, gyermekek gondozásával /segítésével foglalkozó szervezetnek. A befolyt összeget, a pályaművek készítői és az olimpikonok közösen adják át 2018 tavaszán.

 

13. További információ
A pályázattal kapcsolatos kérdésekre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2017. december 22-ig folyamatosan nyilvánosságra hozzuk az addig érkezett kérdéseket / válaszokat a rajzpályázat online felületén.

 

Budapest, 2017. december 6.
Orendi Mihály
MOKSZ ügyvezető igazgató, MOB alelnök

 

https://www.facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg/photos/a.713916678621964.1073741828.707550939258538/1915096715170615/?type=3&theater
http://hunskaterajz.idee.hu