Fritz Kreisler: Sissy című kisoperettjének  -  amely korabeli jelmezbe öltözött művészek tolmácsolásában villant fel hiteles életképeket Erzsébet királyné mindennapjaiból – ősbemutatóját 2010. július 29-30-án Magyarországon, a Gödöllői Királyi Kastélyban tekintheti meg a közönség. Fritz Kreisler, a múlt század kiváló hegedűművésze 1932-ben írta ezt a művét.

A történet egyike az Elisabeth Wittelsbach bajor hercegnőről, azaz Sissyről szóló tündérmeséknek. Azt mondja el, hogy lett a gyerekkori pajtásokból, Ferenc Józsefből és Sissyből férj és feleség, mindezt persze a szokásos és nagyon élvezetes operett-fordulatokon, cselszövéseken,kalandokon keresztül. A most színre kerülő előadás igazi mesévé dolgozta át a darabot, Felföldi Anikó vezet minket el a XIX. század császári világába, az ő szavaira felfűzve hangzanak fel Kreisler operettjének legszebb dallamai.

A zene, akárcsak Kreisler minden műve, szép, szerencsés egyvelege a bécsi melódiáknak és az akkori idők izgalmas dzsessz-ritmusainak. Felbukkan benne a szerző legismertebb kompozíciója, a "Schön Rosmarin", valamint egy másik szám, a "Liebesleid" dallama is, amelyek olyannyira közkedvelté váltak, hogy még ma is dúdolgatjuk őket.

A Trieszti Verdi Színház és Operett-fesztivál, valamint a Gödöllői Királyi Kastély közös produkciójának részletei:

Zene: Fritz Kreisler
Szövegíró: Gianni Gori
Fordítás: Anday-Greese M.

Szereplők:
Keszei Bori  - szoprán
Kónya Krisztina – szoprán
László Boldizsár - tenor
Geiger Lajos – bariton
Felföldi Anikó – narrator

Közreműködik:
Zalánki Rita - zongora
Hegedűs Ágnes – hegedű
Sebestyén Kinga – hegedű
Mohácsi Gyula – brácsa
Kovács Márta – cselló

Jegyár: 2.500Ft

További információ: Holub Katalin szóvivő (+36 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)