Meghívó

A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt
2012. június 28-án, csütörtökön 11 órakor
„A Gödöllői Királyi Kastély komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése”
című projektjének
ünnepélyes zárórendezvényére.

A rendezvény helyszíne a kastély megújult Lovardája.

Az esemény a „Királyi és főúri lovaskultúra” című állandó kiállítás megnyitója is, amely a barokk istálló mezzanine szintjén került kialakításra.
A résztvevők megtekinthetik a kastély történetét megörökítő 3D-s filmet a projekt keretében kialakított vetítőteremben.

A zárórendezvényt követően szeretettel látjuk fogadásunkon, amelynek az Erzsébet előkert és a Veranda ad otthont.

Az eseményen köszöntőt mond

Gönczi Tibor
a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója,

Dr. Gémesi György
Gödöllő Város polgármestere,

Dr. Kovács Vilmos ezredes, parancsnok
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Királyi és főúri lovaskultúra kiállítás

A gödöllői kastély idén június végén zárja a KMOP-3.1.1./E-09-2f-2010 pályázat II. ütemét. E projekt keretében valósult meg korábban a kastély Lovardájának, illetve az egykori Barokk istállónak a helyreállítása. A pályázat egyik eleme a Királyi és főúri lovaskultúra című állandó kiállítás létrehozása. Az új tárlat helyszíne a Barokk istálló felett elhelyezkedő szobák, amelyek mindegyike dekoratív, a 18. század második feléből származó falfestéssel díszített. A kiállítás koncepciójának összeállításában, a műtárgyak, fotók kiválasztásában a téma legkiválóbb hazai szakértői vettek részt. A nyolc helyiségben egy-egy külön témát (pl. A magyar huszártiszt, A magyar nemesi testőrség, Dámalovaglás, Főúri, királyi vadászatok) mutatunk majd be. Az egyes szobákban a korabeli műtárgyakat modern technikai eszközök egészítik ki, olyan szemüveg nélküli 3D-s monitorok, amelyeken az adott témához tartozó különböző ábrázolásokat láthatják az érdeklődők.

A Gödöllői Királyi Kastély II. kiemelt projektje¬ 2012. június 30-án zárul. Megújult a Lovarda és a kapcsolódó területek, amelyek már bemutatkoztak a nagyközönségnek, mint Magyarország soros Európai Uniós elnökségi helyszínei. A felújítás keretében két szekcióterem is megépült a Lovarda szintje alatt, amelyek egyikében - a projekt tervezett turisztikai fejlesztéseinek részeként - 3D vetítőterem került kialakításra. Itt a kastély történetét és a királyi család, elsősorban Erzsébet királyné Gödöllőn töltött napjait bemutató film enged bepillantást a királyi család hétköznapjaiba és tájékoztatja látványos, szórakoztató módon az érdeklődőket. A film operatőre Ragályi Elemér volt. A premierre és a vetítőterem átadására a projekt lezárásakor, 2012. június 28-án,  csütörtökön az állandó kiállítás sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes megnyitójának alkalmával kerül sor.
További információ és jelentkezés a sajtóeseményre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

„A Gödöllői Királyi Kastély komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő újjáépítése és családbarát szolgáltatásokkal történő fejlesztése (II. ütem – KMOP-3.1.1/E-09-2f-2010-0002)”

Közreműködő Szervezet: Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. www.proregio.hu
Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu