A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és az Antenna Hungária Zrt. támogatásával

Második alkalommal hirdetik meg a Rádiós Korrektúrát, a Hangok versenyét. A rendezvény célja, a színvonalas rádiózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben. Tényfeltáró/oknyomozó riport, információs hírmagazin, kulturális magazin, hangjáték, portré/közösségek bemutatása, szórakoztató reggeli műsor, rádiós arculat/promóció kategóriákban várják a pályamunkákat.  A nevezési határidő: 2013. november 15. Az eseménysorozat szakmai támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.  2013. december 2-án ünnepélyes gálakeretek között adják át a Rádiós Korrektúra díjait. Tavaly közel 100 nevezés érkezett.

A hét versenykategóriákban olyan magyar nyelvű művek indulhatnak, amelyek 2012. november 30. és 2013. november 15. között kerültek rádiós műsorszolgáltatónál (online portálon is) első sugárzásra.

A versenyben minden magyarországi illetve külhoni magyar nyelvű alkotóműhely, vagy magyar illetve külföldi állampolgárságú személy indulhat. A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a díjnyertes műveket. A grémium tagjai neves alkotók, újságírók és rádiós szakemberek, akik kategóriánként három alkotást díjaznak. Az arra érdemes mezőnyben különdíjakat is adnak ki, amelyeket elsősorban a színvonalas kis rádiók számára tartogatnak. Az ítészek 2013. november 25-ig döntenek a helyezésekről.

A Rádiós Korrektúrán közönségdíjat is kiadnak. A hallgatók szavazhatnak a fesztiválon indult kedvenc rádiójukra. A szavazás felülete a Rádiós Korrektúra weboldala: http://korrektura.hu/radios_korrektura_2013/kozonsegszavazas/. A legkedveltebb rádiós személyiségre is szavazhatnak a hallgatók, amely szavazás felülete szintén a Rádiós Korrektúra weboldala.

További részletek a www.korrektura.hu oldalon olvashatók.