A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával

Második alkalommal hirdetik meg a Kamera Korrektúrát, a televíziós műsorok versenyét. A rendezvény célja, a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben. Portré; dokumentum;  kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok; TV film, TV játék, sorozat; szórakoztató-zene; hír-hírháttér; sport kategóriákban várják a pályamunkákat.  A nevezési határidő: 2013. december 2. Az eseménysorozat szakmai támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.  2013. december 18-án ünnepélyes gálakeretek között adják át a Kamera Korrektúra díjait. Tavaly közel 150 nevezés érkezett. Idén a nézőket is bevonják a jövőre 60 esztendő televíziózás ünnepébe.

A magyar televíziózás története 1954. január 20-án kezdődött az M1, Magyarország első televízióadója kísérleti adásainak a beindulásával. Az M1 mellett ma már több mint 120 magyar nyelvű csatorna szórakoztatja a tévénézőket. Hatalmas a verseny a nézők kegyeiért, akik nap, mint nap szavaznak a távirányítójukkal. Hogy a tájékoztatva szórakoztatás vagy a szórakoztatva tájékoztatás a hatékonyabb út a sikerhez, a karosszékekben dől el. Minden műsorkészítő érzi, mekkora felelősség a minőségi műhelymunka. Nem múlik el nyomtalanul, ami egyszer adásba került. Hogy ezt be is bizonyítsák a szervezők, a Kamera Korrektúra idei újdonságaként a legnagyobb közösségi oldalon tesznek fel kérdéseket a televíziózás történetéből. A helyesen válaszolók között belépőjegyeket sorsolnak a díjátadó gálára.

A hét versenykategóriákban olyan magyar nyelvű művek indulhatnak, amelyek 2012. június 30. és 2013. november 30. között kerültek televíziós műsorszolgáltatónál (online portálon is) első sugárzásra. A versenyben minden magyarországi, illetve külhoni magyar nyelvű alkotóműhely, vagy magyar, illetve külföldi állampolgárságú személy indulhat. A nevezési határidő – 2013. december 2. - lejártát követően a beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a díjnyertes műveket. A grémium tagjai neves alkotók, újságírók és televíziós szakemberek (http://korrektura.hu/kamera_korrektura_2013/zsuriatgok) Kategóriánként három alkotást díjaznak, az arra érdemes mezőnyben különdíjakat is kiadnak, amelyeket elsősorban a színvonalas kis-, és helyi televíziók számára tartogatnak.  Az ítészek 2013. december 10-ig döntenek a helyezésekről. A verseny eredménye 2013. december 18-án, Budapesten megrendezendő Díjátadó Gálán kerül kihirdetésre.

További részletek a www.korrektura.hu  oldalon olvashatók.