Most hétvégén adják át a Bálnát

Virtuálisan életre kel az épület

2013. november 9-10-én adják át a Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres Bálna névre hallgató létesítményt. A háromnapos ingyenes nyitási rendezvénysorozat színes kulturális programoknak ad teret, megnyit a biopiac, étterem és kávézó, és az üzletek is belakottá válnak változatos programok kíséretében.

Az ingyenes fesztivál célja megmutatni és népszerűsíteni a videomapping technikát és a benne rejlő lehetőségeket. A rendezvénysorozat keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a car mapping-gal, az épületvetítéssel, valamint a Freelusion Videomapping tánccsoporttal.

Helyszín a Bálna fejénél található épület, amit egyelőre 4-es épületnek hívnak, s ahol már két hónapja minden hétvégén van vetítés. Az izgalmas programkavalkád könnyen megközelíthető a Csarnok tér, a Zsil utca és a Nehru part felől.

A Freelusion fesztivál programja:

2013. november 9. (szombat)
17:00 -  Francis Balogh Jr. (Különböző típusú elektronikus, szimfonikus és kísérleti zenék, remixek fémjelzik a nevét. Tagja és vezetője a magyar indie-elektro-rock stílusú Elgos zenekarnak  (Electronic Gospel) és az UpToFaith projekt zenei producereinek egyike.)
18:30 - DJ Bear (1981-től DJ, a trance műfajban,  közel 100 - többnyire zártkörű - rendezvényen adott 3-4 órás dj koncerteket. Játszott már indonézeknek, egyiptomiaknak, indiaiaknak, törököknek… Dj Bear a Magyar Audiovizuális Producerek Szövetségének tagja, a Gandharvák zenekar producere is, az uplifting classical világzenei irányzat megteremtője)
20:00 –  Mádai Vivien, a nap műsorvezetőjének megnyitója
20:03 – Réz András (magyar filmesztéta, műfordító, forgatókönyvíró, reklámszakember) köszöntője
20:15 – Car mapping
Az utóbbi évek egyik leginnovatívabb újítása az autóbemutatók terén a videomapping technológia. Mikor is az autó leleplezése előtt a fehér lepelre izgalmas, és meghökkentő effekteket vetítenek. A Videomapping Hungary csapat méltán világhírű ebben a műfajban. Range Rover, Volkswagen, Hyundai, Mercedes, Audi is ügyfelük volt. Legnagyobb sikerük a Peugeot 208 genfi világpremierjén volt. Hétvégén az Abu Dhabi forma 1-es Nagydíjon mutatják be Ferrari mappingjüket.
20:20 – Épületvetítés  
21:00 Freelusion Show
A Freelusion a világ első 3D videomapping tánccsoportja, „táncművészeink és grafikusaink Los Angelestől Új -Delhin át Tokióig népszerűsítették ezt a különleges művészeti formát, méltó hírnevet szerezve ebben a műfajban. Legnagyobb sikerük a Britain’s Got Talent volt, ahol Simon Cowell producer azt mondta, “a produkció 10 évvel meghaladja korát!”

2013. november 10. (vasárnap)
17:00 - DJ Bear
18:30 - Tisch Bálint (szólóprodukciója sok éves produceri munka és zenekari szereplés melléktermékéből került előtérbe (!NYLON ME, Larry Hangman, Varga Zsuzsa …stb.), maga mögött hagyva a kompromisszumokat és nem kívánt értékrend által létrejött érdekeket, formai megoldásokat. Szabad művészeti tevékenység, mely hallható és látható síkon keres egyensúlyt az elektronikus zene és a képi asszociációk között)
20:00 – Garami Gábor, a nap műsorvezetőjének megnyitója
20:03 – Réz András (magyar filmesztéta, műfordító, forgatókönyvíró, reklámszakember) köszöntője
20:15 – Car mapping
20:20 – Épületvetítés
21:00 Freelusion Show

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.