Rádiós Korrektúra 2013

Több mint száz nevezés érkezett

Mától a közönség szavaz - rádióra és rádiós személyiségre

Az Antenna Hungária Zrt. támogatásával rendezendő seregszemle keretében mától két hétig szavazhatnak a hallgatók a www.korrektura.hu felületén kedvenc rádiójukra és arra a rádiós személyiségre, akinek legjobban szeretik a hangját. Lezárult a nevezési időszak. A tavalyi érdeklődést is meghaladva, idén több mint száz versenyszám érkezett.  A legnépszerűbb kategóriák: a portré és a  közösségek bemutatása, a kulturális magazin és a tényfeltáró, oknyomozó anyagok. 2013. december 2-án este 7 órakor ünnepélyes keretek között adják át a Rádiós Korrektúra díjait a Nemzeti Táncszínházban.

„A tavalyi év volt az első seregszemle. A zsűri örömteli meglepetésként tapasztalta, milyen sok rádió, mennyiféle stílussal, ötlettel, innovatív és hagyományteremtő műsorral pályázott. Nem csupán a pályázók, de a nyertesek is színes csokrot alkottak. Erre jó lehetőséget teremtett, hogy összesen hétféle kategóriában 21 díjat osztottunk ki. Minden díjazott pályamű azonban magas színvonalú, értékes alkotás volt. Idén is vártuk az értékteremtő, értékőrző és értéket közvetítő pályaműveket. Az  első tapasztalatok alapján idén is jó helyre kerülnek a Korrektúra Pályázat 2013-as díjai – indította el a közönségszavazást a Rádiós Korrektúra zsűrielnöke, Németh Erzsébet.

A Hangok versenyén közönségdíjat is kiadnak. A hallgatók szavazhatnak a fesztiválon indult rádiók közül kedvencükre és a legkedveltebb rádiós személyiségre. A szavazás felülete a Rádiós Korrektúra weboldala: http://korrektura.hu/radios_korrektura_2013/kozonsegszavazas/.

Második alkalommal hirdették meg a Rádiós Korrektúrát. A rendezvény célja, a színvonalas rádiózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben. Tényfeltáró és oknyomozó riport, információs hírmagazin, kulturális magazin, hangjáték, portré és közösségek bemutatása, szórakoztató reggeli műsor, rádiós arculat és promóció kategóriákban várták a pályamunkákat.   2013. december 2-án ünnepélyes gálakeretek között adják át a Rádiós Korrektúra díjait.

A hét versenykategóriákban olyan magyar nyelvű művek indulhattak, amelyek 2012. november 30. és 2013. november 15. között kerültek rádiós műsorszolgáltatónál (online portálon is) első sugárzásra. A versenyben minden magyarországi illetve külhoni magyar nyelvű alkotóműhely, vagy magyar illetve külföldi állampolgárságú személy indulhatott. A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki a díjnyertes műveket. A testület tagjai neves alkotók, újságírók és rádiós szakemberek, akik kategóriánként három alkotást díjaznak. Az arra érdemes mezőnyben különdíjakat is adnak ki, amelyeket elsősorban a színvonalas kis rádiók számára tartogatnak. Az ítészek 2013. november 25-ig döntenek a helyezésekről.

További részletek a www.korrektura.hu oldalon olvashatók.