Ősbemutató: Lobogó dal

Kinyílik a Nemzet Naptára 2014

2013. december 17-én este 19 órai kezdettel a Stefánia Palotában megrendezendő Nyolcadik Magyar Trikolór Gálán csendül fel először Szikora Róbert és Szilágyi Ákos közös szerzeménye a Lobogó dal (http://lobogodal.magyartrikolor.com/ . Előadók: Balázs  Fecó, Charlie, Demjén Ferenc, Erdélyi  Claudia, Kovács Nóri, Makrai Pál, Tolcsvay Béla, Tóth Reni, Varga Miklós és Vastag  Csaba. A gálára, amelynek idei védnöke Hende Csaba honvédelmi miniszter, meghívást kap az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A Magyar Trikolór Tizenkét Hónapja, a Nemzet Naptára 2014 bemutatásán jelen lesznek még: Bayer Zsolt, Szersén Gyula, Varga Miklós és Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr.

A Magyar Trikolor Tizenkét  Hónapja, a Nemzet  Naptára az 1956-os forradalom ötvenedik  évfordulóján  jelent  meg  először. A pályázat a magyar  trikolor  színeit megjelenítő  fotókat gyűjti  össze  minden  évben. Ezekből a képekből válogatva készül el az adott  évi  falinaptár, minden hónapban egy versidézet hozzáadásával. A pályázat kiírója a New York-i Hungarian TV illetve  az ’56 Lángja Alapítvány / http://56langja.com. A zsűri  elnöke Zsigmond Vilmos  Oscar-díjas operatőr.

Három évvel ezelőtt, 2010-ben - Hoffmann Rózsa védnökségekor - a pályázati felhívást minden magyar iskola megkapta. Azóta nem csak három felnőtt, de ugyanennyi diák díj is gazdára lel. A gála korábbi védnökei voltak: Wittner Maria, Kondor  Katalin, Siklósi Beatrix, Hoffman Rozsa, Dr. Papp Lajos. A Magyar Trikolór Gála hagyományosan a magyar nemzeti színek évenként ismétlődő ünnepe, amely mottóját és lelkületét Pitti Katalin - Trikolór Gála 2011 - fogalmazta meg a legszebben / 2 perc /:  http://www.youtube.com/watch?v=7glVbXWcJtY . A naptár és a gála ötlete az Egyesült Államokból származik. Az USA-ban és a világ még negyven országában hivatalos a zászló napja. A Trikolór Gála hasonló tisztelgés a magyar lobogó előtt.

Az ünnepi gála műsora a http://magyartrikolor.com/ oldalon olvasható. Előműsor: Ismerős  Arcok  zenekar es a Magyar Ifjak a Nemzeti Közösségvállalásért csoport Sárospatakról. Az idei gála meglepetése egy Szikora-Szilágyi szerzemény, a Lobogó dal. A trikolór szellemiségét tükröző himnuszt a legnagyobb magyar sztárok szólaltatják meg.

Az est  házigazdája, mint  évek óta  mindig,  Kovács  P. József. A helyszínen Wittner Mária személyesen dedikálja a Magyar Trikolor Tizenkét  Hónapja, a Nemzet  Naptára 2014-et. Belépő nincs.

További információ: Szilágyi Ákos (+36 30 323 7338) és Holub Katalin (+36 20 922 6431)