1 perc és nyersz!, 10 perc, A Dal, A dilemma , A Kód , A következő, A nagy duett, A séf legyen veled, Az Ének iskolája, Behálózva, Célpont, Egyenes beszéd, Éjjel-Nappal Budapest, Észbontók, Fölszállott a páva, Gasztroangyal, Gyógyhír, Hacktion-Újratöltve, Házon kívül,  Heti hírmondó, Híradó, Hírvilág, Hogy volt?!...,  Húzós, Kasza!, Magyarország élőben, Magyarország, szeretlek!, Munkaügyek, Napló,  Pimasz úr, Reggeli  Riasztás, Ridikül, Segítség, bajban vagyok!, Start, Szerelmes földrajz, Szombat esti láz, Sztárban sztár, Társasjáték, Tények,  X-Faktor, XXI. század

Közel száz nevezés érkezett. A televíziós gyártó- és műsorszolgáltató társaságok, független alkotóműhelyek összes nagyágyújukat felvonultatták.  A pályázati kiírás ösztönzésén felbátorodva, az országos csatornákkal azonos arányban küldtek pályamunkákat a kis- és helyi televíziók. A Kamera Korrektúra díjait 2013. december 18-án, holnap délután 15.30-kor, ünnepélyes gálakeretek között adják át a Mikroszkóp Színpadon.

-    Az alkotói munka egyik értékmérője a közönség. Sajátos és egyszerű módon dönt: megnézni vagy nem nézi meg az alkotást. Aztán vagy tetszik neki vagy nem. Van azonban egy másfajta megmérettetés is, ez pedig a szakma, a kollégák véleménye: rendezőké, újságíróké, szerkesztőké, riportereké. Ez a zsűri talán a legszigorúbb, mert belülről látja folyamatokat. Észrevesz mindig kis repedést, meghall minden félrecsúszott hangsúlyt, kiszúr minden rossz képkivágást. A nevezési listákat nézve egyébként elmondható, hogy a  Kamera Korrektúra, két évvel születése után, minden kétséget kizárólag felnőtt korba lépett, komoly rendezvénnyé nőtte ki magát. - mondta el a pályamunkák elbírálásakor Halász János zsűrielnök, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

A Portré kategóriában mások mellett A rák királya, Bartalos Béla, Bogdán László, Hódy László, Leslie Mandoki, Pálferi, Solti György, Szabadvári Antal fafaragó és egy svéd magyar szigettulajdonos versenyez.

A Dokumentumok témái a többi között A Griff, a Dámvad, és a Varjú; A zuglói nyilas per; az Arany ember; a Bajai videó; a Börtönfoci. Valamint az Élet a vasfüggöny mentén; az Elhallgatott gyalázat; a Hídemberek; a Maffiafíling. És a Merkúr kommandó; a Mussolini Magyarországa; a Rajtunk múlik. Továbbá a Szabadság, egyenlőség, testvériség; a Szabadság szárnyán; Visói havasok, Huculföld koronája, a Várkő és a Zsebrehajtók.

Kulturális-ismeretterjesztő-tudományos pályamunka A láthatatlan madárfotós; az Anton Molnár-portré; a Befogad és kitaszít a világ; a Behálózva; a Brutális fizika; Budapest Underground; Cápa a keresőmben; Csíky Gergely: Nagymama; az Erdély; a Fukushima ma. Velük száll ringbe a Hazatértek; a Hónapsoroló; Legendák és rejtélyek; a Mephisto; a Mese a somogyországi patakgörbítőkből és a Noé barátai-Minden, ami állat. Pályamunka az Osztályos orvos; a Szívműtét és a Természetvédelem határok nélkül.

A Film, tévéjáték, sorozat kedvelői A legyőzhetetlenek, az Éjjel-Nappal Budapest, a Hacktion Újratöltve, a Lóti és Futi, a Munkaügyek, a Pillangó, a Segítség, bajban vagyok!, a Szabadság-Különjárat és a Társasjáték című produkciókért szurkolhatnak.

A Szórakoztató-zene kategória indulói az 1 perc és nyersz!, A Dal – döntő, A dilemma, A Kód, A nagy duett, A séf legyen veled. Mérkőznek még Az Ének iskolája, Büntető-európai bikini liga, Danny Blue - A tudatfeletti, az Észbontók, a Hogy volt?!...Cserhalmi György, Vajon kaszál majd a Kasza!? Reménykedhet a Legenda, a Magyarország, szeretlek!, a Ridikül - Hallgatni tudni kell, a Szombat Esti Láz, a Sztárban sztár, a Vonatkaland - az ország keletről nyugatra és az X-Faktor.

Hír (/háttér) volt, vajon lesz az Egyenes Beszéd tolmácsolásában Csányi Sándor és Keszei Sándor; a Házon kívül istállójából a Boldog-e a gyerek, a Családfenntartó gyerekek és a Mártonka 14 éve és most; a Heti Hírmondó jubileumi 1000. adása? Híradó produkcióként nevez a Költészet napja és a Homoszínház. Versenyművek a Hírös Hírek, a Hírvilág-Thomas Melia interjú, a Magyarország élőben_Árvízi különkiadás, valamint a Napszemle.

Sportteljesítmény a III. félidő, a Bundabotrány, a Menekülés a győzelembe, a Sportolók és vallások, a Trasch Talk, az UNICEF Maraton és a XXX.Nyári Olimpiai Játékok K4 női döntő.

Holnap kiderül, mely műsorok nyerték el leginkább a szakmai zsűri tetszését...                       

Második alkalommal hirdették meg a Kamera Korrektúrát, a televíziós műsorok versenyét. A rendezvény célja, a színvonalas televíziózás népszerűsítése és elismertetése mind szélesebb körben. Portré; dokumentum;  kulturális, ismeretterjesztő, tudományos műsorok; TV film, TV játék, sorozat; szórakoztató-zene; hír-hírháttér; sport kategóriákban várták a pályamunkákat. Az eseménysorozat szakmai támogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

További részletek a www.korrektura.hu  oldalon olvashatók.