Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Kollégák!

Csatoltan küldjük a Mester-M díjátadó ünnepség meghívóját, amelyen  hatalmas büszkeségünkre a MOKSZ egyik legsikeresebb edzője, Berecz Ilona is a kitüntetett személyek egyike, akik sokat tesznek a fiatal tehetségekért, segítik képességeik kibontakoztatását, pályaválasztásukat és emberileg, szakmailag példát mutatnak nekik.  A Mester-M Díjat évente egyszer adják át tanároknak és edzőknek, összesen 10 „Mesternek”, akiket a szakmai kuratórium a beérkezett jelölések alapján választ ki.  Berecz Ilona jelölője Marton Villő volt, aki szintén részt vesz az átadáson, ahogy Engi Klára Pontozásos Ágazati igazgató, egykori tanítvány is.

Néhány konkrétum a méltatott pályafutás mérföldköveiből, amelyeket lánya, Vedres Noémi egykori tanítvány, jégtáncos, jelenleg Ilona asszisztense segítségével gyűjtöttünk össze.

Tanulmányok:

1967- 68 :Ybl Miklós Műszaki Főiskola műszaki rajzoló és szerkesztő
1974 : Testnevelési Főiskola műkorcsolya sportoktató 1982, 1987, 1988 :Testnevelési Főiskola edzői továbbképző
2003 : Mesteredzői díj elismerés
1998 : International Technical Specialist Certafication Ice Dance

Szakmai tapasztalat :

2015- MOKSZ jégtánc szakreferens, szinkron válogatott technikai edző
1980-1995 MOKSZ jégtánc szakág vezető
1989- Testnevelési Főiskola illetve TFTI jégtánc szakelőadó, szakreferens
1974- Jégtánc edző(korábban Bp. Spartacus, ma Sportország SC)  

Elért sikerek:(egy korábbi nyilatkozat részlete)

„Sportolóként kétszeres felnőtt magyar bajnok voltam partneremmel, Dr. Sugár Istvánnal. Legjobb eredményeinket 1969 és 1970-ben értük el, 8.-ok voltunk az Európa-bajnokságon.

Edzőként tanítványaim Junior Világbajnoki ezüstérmet (Péterfy-Bálint 1980 ),Junior Világbajnoki illetve Junior Grand Prix döntőn 4. helyezést értek el (Gebora – Visontai 1998).

Legnagyobb sikeremet az Engi – Tóth jégtáncospárral értem el, 3 Olimpián vettem részt velük (1984,1988,1992), legjobb eredményünk két 7.hely volt ott, míg Világbajnokságon kétszer 4., Európa-bajnokságokon pedig háromszor 4.helyezést értünk el. Ők voltak az örökös 4.-ek, de a mai rendszer szeint 2x lettek volna kis ezüstérmesek a kiváló kötelező táncaikkal. Az elmúlt évek legjobb eredményeként a Turóczi- Major páros Junior VB 10. illetve Téli Universiadé 8.helyét tartom.”


MEGHÍVÓ

Szeretettel meghívjuk a Mester-M díjátadó ünnepségére. A gálán olyan elhivatott tanárokat jutalmaznak, akik példaértékűen támogatják tanítványaikat, hogy azok kibontakozhassanak a sport, a művészet és a tudomány területén.

A köszöntőt Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója mondja. A díjakat a MOL és az Új Európa Alapítvány vezetői mellett Ónodi Eszter színésznő, az alapítvány jószolgálati nagykövete, Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, kurátor, valamint Szilágyi Áron és Gyurta Dániel olimpiai bajnok sportolók adják át.  

Az este folyamán fellép György Ádám világhírű zongoraművész, Verbőczi Noémi balerina és a MOL Tehetségtámogató Program fiatal résztvevői.

Időpont: 2016. március 9, szerda, 18:30. Érkezésére 18:00-tól számítunk.

Helyszín: KOGART-ház, 1062 Budapest, Andrássy út 112.  

Részvételi szándékát kérjük, hogy március 7-én (hétfő) 12:00 óráig jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal.
Üdvözlettel,

Kordos Szabolcs