A menzareform után, az ÁFA-reform előtt
A hazai élelmiszeripar szerepe a közétkeztetésben

Hazánkban a közétkeztetés társadalmi és nemzetgazdasági szerepe kiemelkedő, minősége pedig hatással van a felnövekvő nemzedék általános fejlődésére és egészségi állapotára. Az ágazat fontosságát Magyarország Kormánya mellett a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) is felismerte. Konferenciánk célja, hogy megalapozza a közétkeztetési szolgáltatók és a magyar élelmiszeripar együttműködését, ezzel elősegítve az egyre növekvő minőségi előírásoknak való megfelelést.
Az elmúlt másfél évben sokszor emlegetett menzareform a közétkeztetés egészséges és minőségi követelményeit határozta meg. Az előírásoknak való megfelelés többletköltséget jelent a szolgáltatók számára, melyet kompenzálhatnak a minőségi alapanyagok hatékony beszerzésével. A hazai élelmiszeripar bevonása a közétkeztetés láncolatába mindkét fél számára előnyös együttműködést jelenthet, ezért fontos a szolgáltatók és az élelmiszeripari termelők, feldolgozók közötti párbeszéd lehetőségének megteremtése.
A hazai élelmiszeripar szerepe a közétkeztetésben című konferenciára szerkesztőségük tagját is tisztelettel várjuk!

Időpont: 2016. május 24. (kedd), 9.00-13.30 óra
Helyszín: Falk1 Rendezvényközpont – Edutus Ház (1055 Budapest, Falk Miksa utca 1.)

Az eseményt Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke és Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója nyitja meg. Felkért előadóink lesznek többek között Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, valamint Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

„A VIMOSZ egyik legfőbb feladatának tekinti a politikamentes, szakmai alapokon nyugvó érdekegyeztetést és a tagságot segítő koordinációt. A közétkeztetés fejlődése és a magyar élelmiszeripar szervezett bevonása elemi érdeke mindenkinek.”
Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke

„A VIMOSZ kérésére készült elemzésünk rámutat, hogy az áfacsökkentés nem csak a szűken vett vendéglátóipar, hanem a teljes gazdaság érdekeit is szolgálja: számításaink szerint a következő években az áfacsökkentés miatti forgalomnövekedés több ezer új munkahelyet generálhat országszerte a vendéglátásban.”
Márton Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója
.
A rendezvény sajtónyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen 2016. május 23-án 16.00 óráig.