Marosi László elnök-vezérigazgatót 3 hete választotta főtitkárává a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A Meló-Diák piacvezető diákmunka-hálózatért végzett 33 éves szakmai múltjával, személyében a jövőt kapta meg a főváros üzleti közösségéért való munkálkodásban. A BKIK adatgyűjtés, adatfeldolgozás, adminisztratív feladatok és kompetencia-felmérés elvégzése kapcsán vett igénybe diákmunkát, mivel a teendők elvégzésére ez a megoldás bizonyult leginkább költséghatékonynak.  4 év alatt összesen 182 diák dolgozott, átlagosan 600-700 Ft-os órabérért, amely teljes teljesítés nem érte el a 12 millió Ft-ot. A Meló-Diák - Budapest és az ország piacvezető, több évtizede sikeresen működő diákmunka-szervező cége, amely évente közel 60.000 diák tanulását és megélhetését segíti - jóhírneve megsértése miatt feljelentést tett.

 

2017. február 14-én a BKIK elnöksége főtitkári feladatokkal bízta meg Marosi Lászlót, kinek célja a kamarai szolgálat újraértelmezése és tartalommal töltése. A BKIK szakmai programjával összhangban stratégiai fókuszai, hangsúlyozva, hogy a gyors reagálás versenyelőnyt jelent a globális gazdaságban: a fővárosi vállalkozók piaci vállalkozói ismereteinek, vállalkozói felkészültségének és digitális kompetencia szintjének fejlesztésében való hatékony közreműködés; a BKIK, mint képzési központ kialakítása; s mindezzel Budapest munkaerő-piaci helyzetének javítása.

 

Marosi László 53 éves háromgyermekes közgazdász, gyakorló vállalkozó. Életműveként tekint a Meló-Diák piacvezető diákmunka-hálózatra, amelynek idén debütált nagy sikerrel a generációformáló és hiánypótló pályaorientációs kezdeményezése. A Mentorprogram kompetenciamérésekkel, folyamatos visszajelzésekkel és a piacképességet igazoló, egymásra épülő bizonyítványok kiadásával segíti célba a fiatalokat. Meggyőződése szerint a ma diákvállalkozói a holnap  sikeres vállalkozói. Vállalkozása menedzselése mellett a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnökségi tagja. 2016-ban a KKV-k versenyképességének ösztönzéséért, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól „Magyar Gazdaságért” díjat kapott.

 

További információ, sajtókapcsolat:
Holub Katalin (+36 20 922 6431)