Fogadd Örökbe
Jószolgálati délután Advent idején

 

A rendezvény időpontja:
2017. december 10., vasárnap 15 órától 19 óráig

 

Helyszín:
Erzsébetligeti Színház
1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/ C.
Színházterem, Corvin galéria

 

A szakmai program résztvevői:
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes,
Dr. Kádár Annamária pszichológus,
Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója,
Feketéné Böröcz Virág – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ Örökbefogadási Szolgálat, Székely Zsuzsanna – Mózeskosár Egyesület Az Örökbefogadó Családokért,
Gyuris Gabriella – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózat,
Dalmadi Dóra – Fővárosi Gyermekvédelmi Központ,
Szabó Tibor – a Rotary Club – Tabán elnöke,
Kolozsvári Tibor – Szent László Gyermekvédelmi Központ vezetője, Tusnádfürdő, valamint
Szatmáry Kristóf, a Kertváros országgyűlési képviselője és
Kovács Péter, Kertváros polgármestere.

 

A délután folyamán fellép
az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Szalóki Ági,
koncertet ad a Csillagkórus,
lesz bábszínházi előadás a kicsiknek, kézműves foglalkozások, óriásszínező, és
műsort adnak a Dévai Gyermekotthon lakói.

 

A rendezvény háziasszonya és a beszélgetések moderátora Bényi Ildikó.

 

Budapest XVI. kerülete évek óta élen jár az adománygyűjtésben. A helyiek összefogásának köszönhetően a Kertváros összetartó közössége minden évben több ezer cipősdoboznyi ajándékot és tartós élelmiszert adományozott a Baptista Szeretetszolgálatnak, Böjte Csaba gyermekotthonainak és a kerületi rászoruló családoknak.

 

Idén, a kerület határain is túlra tekintve megrendezik a „Fogadd örökbe a szeretetet!”jótékonysági eseményüket, amely Böjte Csaba testvér felkérésére, a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület szervezésében jön létre. Az Erzsébetligeti Színházban rendezendő adventi jószolgálati napon fel szeretnék hívni a figyelmet azokra a gyermekekre, akik nemcsak a hétköznapokban, de ünnepekkor is nevelőotthonokban, család nélkül élnek. A szakmai kerekasztal-beszélgetések fókuszában az örökbefogadás és az örökbefogadáson túli segítségnyújtás áll. Azoknak szeretnének hasznos információt, segítséget nyújtani, akik vagy az örökbefogadás mellett döntenek, vagy éppen e döntés előtt állnak; illetve azok számára utat mutatnának, akiknek nem az örökbefogadás a céljuk, de mindenképpen tudnak és szeretnének is segíteni, gyermekeket támogatva.

 

Az érdeklődők meghallgathatják a téma szakértőit a kötetlen kerekasztal-beszélgetéseken, illetve előadásokon, s családi programról is gondoskodnak a szervezők, így az eseményt szórakoztató, kulturális és gyermekprogramok is színesítik.

 

Az este folyamán az egyesület átadja azokat a cipősdoboz-adományokat, melyeket a Kertváros lakói gyűjtöttek a kerületben és a határon túl élő rászorulóknak.
Minden évben újabb támogatottat vonnak be, ezért a jótékonysági akciósorozatot idén kiterjesztették a Bethesda Gyermekkórházra: a kerületben élők karácsonyfadíszeket készíthetnek, amelyekért cserébe bárki tetszőleges összeget adományozhat. Az adományokból befolyt összeg egy részét a Bethesda Gyermekkórház kapja, másik részét Böjte atya gyermekeinek fogászati kezelésére fordítják.

 

Kérdéseivel, interjúkérésével hívja Ács Anikót a 06 20 3259519 telefonszámon.