A digitális pénz új funkcióit kutató magyar fintech vállalkozás kifejlesztett egy mobilfizetési platformot, amelyhez hasonló megoldás Kínában is sikeresen támogatta a vírus terjedése elleni küzdelmet. A fejlesztés eredetileg nagyszámú és biztonságos azonnali mobilfizetési tranzakciók lebonyolítására készült. Az új generációs mobilapplikációs platform célja a közösségi mobilfizetés elterjesztése QR kóddal, NFC megoldással, illetve mindezek alapján a szociális támogatások, kedvezmények jogosultságalapú igénybevétele elektronikus személyazonosító igazolvány vagy okostelefon használatával.


Az elmúlt hónapok sikeres nemzetközi tapasztalatait felhasználva a közösségi mobil applikációs platformot fejlesztői alkalmassá tették a WHO iránymutatásai szerinti teszteredmények gyűjtésére, regisztrálására, valamint a felhasználók valós idejű nyilvántartására és személyre szabott tájékoztatására. A Közösségi Mobilfizetési App képes a szinte naponta világot látó, segítő szándékú kezdeményezések, fejlesztési ötletek közösségi mobil alkalmazásként történő összefogására. A platform a "KOMApp = Közösségi Mobil Applikáció” munkanevet kapta, amely egy barátságos jelentéssel bíró magyar fogalmat takar (a koma jelentése: anyagi és erkölcsi segítséget nyújtó bázis, amely a rokoni és lokális kapcsolatokon túl összeköti az egyént a társadalommal).


A KOMApp anonimizálva, de valós időben teszi követhetővé a fertőzésveszélynek kitett helyszínek térképes megjelenítését, így minimalizálva a terjedés kockázatát, illetve garantálva a hatékony beavatkozás lehetőségét. A felhasználók regisztrációja révén létrehozott adatbázis segítségével a mobil alkalmazás hatékonyan képes segíteni a koronavírus elleni küzdelmet, és támogatni az egészségügyi dolgozók, tudósok és a hatóság munkáját. Továbbá utalványkezelő funkciója révén személyre szóló „utalásként” tudja eljuttatni a közösségi adományokat, vagy akár az állami támogatásokat.


További információ: http://www.gemini-innovation-kft.com/
Sajtókapcsolat: 741 Holub Katalin (+36 20 922 6431)