Az online játékosok számára egyszerű, gyors és biztonságos megoldást kínáló platform született a szabályozott és ellenőrzött készpénzfeltöltési lehetőség biztosítására a gamer és a szerencsejátékos társadalom számára egyaránt. A Playcard elnevezésű multifunkcionális készpénzhelyettesítő eszköz piaci bevezetésére stratégiai és fejlesztési megállapodást kötött a Playcard Solutions Ltd. a POS terminál szolgáltatással és zárt rendszerű fizetési megoldásokkal foglalkozó Cardnet Zrt.-vel, valamint a digitális banki megoldásokat fejlesztő Peakkel. Az együttműködés további célja a jelenlegi készpénzes szerencsejátékforgalom átterelése az online térbe, s a legális, magyar engedéllyel rendelkező online szerencsejáték szolgáltatók tevékenységének és eredményességének támogatása.

 

A három résztvevő a fejlesztést több lépcsőben viszi piacra, első körben egy, a Cardnet rendszerén alapuló zárt fizetési kártya kerül forgalomba, melyet az ügyfelek több száz fizikai végponton tölthetnek majd készpénzzel. A kártyához modern mobilapplikáció is tartozik, ahol nyomon követhető annak egyenlege, megjelenik a tranzakciótörténet és további hasznos funkciókat kapnak az ügyfelek. A végső cél pedig egy modern, fintech alapokra helyezett, mobilfizetésre képes prepaid bankkártya termék piacra vitele.

 

A playcard® közel kétéves fejlesztési folyamat eredményeként jött létre azzal a céllal, hogy az online játékosok számára egyszerű, gyors és biztonságos, zártkörű utalványkártyás tranzakciós megoldást kínáljon.


A Cardnet 45 000 terminált üzemeltet országszerte, évente több mint 30 millió nem banki elektronikus tranzakciót kezel. Innovatív fizetési szolgáltatási portfóliójában szerepel a Festipay számára nyújtott kényelmes és biztonsági fizetési megoldása is.


A Peak Magyarország első fintech cége, és máig a régió egyedüli prepaid kártyák kibocsátást menedzselő vállalata. A különböző kártyatermékek mellett digitális banki struktúrákat szolgáltat pénzügyi- és nem pénzügyi intézményeknek egyaránt, működésének eddigi hat évében 88 országban bocsátott ki kártyát és 32 különböző kártyaprogramot vitt piacra.

 

Sajtókapcsolat: 741 Holub Katalin (+36 20 922 6431)