2020. június 18-án jelenik meg a zenei formáció új száma 116-111 címmel, amely a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-vonalának ingyenes hívószáma is egyben.

 

A noÁr egy társadalmi problémákra reflektáló zenei formáció, amelynek Molnár Áron színész, zenész és aktivista az alapítója és frontembere. Hitvallása szerint a zene, a költészet, s a tettek erejével is síkra szállhatunk az emberségesebb, szabadabb és nyitottabb társadalomért. A zenekar frontembere szerint csak együtt találunk közös megoldásokat. A formáció legújabb, június 18-án megjelenő száma a gyermekek perspektíváját vizsgálva szól a családon belüli erőszakról. Az egészségügyi veszélyhelyzet és a karantén időszaka alatt a családtagok összezártságából fakadóan, sajnos megnövekedett a családon belüli erőszak gyakorisága. Szakértők szerint a kijárási korlátozások alatt történt súlyos esetekkel az áldozatok később fogják megkeresni a segélyszolgálatokat, amikor már több szabadságuk, és ez által több lehetőségük lesz segítséget kérni.

 

A noÁr azért választotta az új szám címének a Kék Vonal lelkisegély-vonalának hívószámát, a 116-111-et, hogy minél több fiatallal megismertesse ezt a telefonszámot, és arra bíztassa őket, hogy merjenek segítséget kérni. Ez az ingyenes és anonim módon hívható telefonszám az egész országból elérhető a segítségre szoruló gyerekek és fiatalok számára. A 24 év alattiak tanácsot kérhetnek egy nehéz döntési helyzetben, feltehetik kérdéseiket például a lelki egészséghez, a párkapcsolatokhoz, a szexualitáshoz, vagy az internetbiztonsághoz kapcsolódóan, de akkor is fordulhatnak az alapítványhoz, ha veszélyben vannak, és azonnali segítségre szorulnak. A dal és hozzá készült videó ezen kívül azért is érdekes, mert ez a noÁr első animációs klipje. A videót a Máthé Kata vezette Remarker csapata készítette el, akik lelkiismeretes utánajárással és nagyfokú részleteséggel dolgozták fel ezt az igen érzékeny témát.

 

A noÁrnak nem ez az egyetlen ilyen jellegű projektje. A formáció a “Ti vagytok a Hősök” című műsorában olyan civil szervezeteket mutat be és támogat 100.000 forinttal, akik kiemelkedő társadalmi célú munkát végeznek. Érdemes tehát a zenei formáció munkáját követni, a közeljövőben még több gyermekvédelemmel és gyermekjogokkal kapcsolatos projektet várhatunk tőlük.

 

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta dolgozik a gyerekek jogaiért. Elsődleges feladatuk a gyerekek és fiatalok meghallgatása, a bajba jutott gyerekek segítése. Azon dolgoznak, hogy az ENSZ definíciója szerinti gyermeki jogok megvalósuljanak Magyarországon. Küldetésüknek érzik, hogy a gyerekekkel kapcsolatba kerülő felnőttek a gyerekek mindenek felett való érdekeit képviseljék. Legfőbb értékeik a gyerekközpontúság, a bizalom, az együttműködés és felelősség.

 

Kapcsolat a sajtó munkatársai számára:
noÁr: Holub Katalin (+36 20 922 6431)
Kék Vonal: Jakab Luca, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.