A magyarság ünnepén forradalmi módon, a noÁr Mozgalom a Magyar című szám dalszövegére helyezi a hangsúlyt, egy lyrics videóval debütálnak. A noÁr dalszövegei mindig sűrűek, sok mondanivalóval, így két héten át segítik majd a közönséget a feldolgozásban és a párbeszéd megteremtésében. A noÁr - Magyar dalszövegének (http://bit.ly/noÁr-Magyar) mai megjelenését szerda 18 órakor a noÁr Facebook oldalán egy live videó követi, ahol közös elemzéssel teremtenek lehetőséget a véleménynyilvánításra. Csütörtökön ugyanekkor és ugyanitt szakértők osztják meg gondolataikat a nemzeti identitás kérdéseivel kapcsolatban. Hétvégén werk anyagok tárnak fel kulisszatitkokat, s podcast-beszélgetések bontják majd ki, mit jelent ma magyarnak lenni. A noÁr - Magyar klipmegjelenése után az alkotóké és Balatoni József Jocó bácsi közreműködésével, a dalban elhangzó személyeké lesz a főszerep.

 

Röviden az e heti konkrétumok, s minden más majd folyamatában…

 

2021. március 17., szerda 18 órai kezdettel „Miről beszélsz?” címmel noÁr Facebook live
Interaktív fórum, mely során bármi kérdezhető a dalról: Hogy készült? Miért „Magyar” a címe? És úgy egyáltalán, „Mire gondolt a költő?”

 

2021. március 18., csütörtök 18 órai kezdettel beszélgetés a szakértőkkel
Te mitől érzed magad magyarnak? A magyarság / magyarnak lenni kérdése – 1848-ban és napjainkban
Résztvevők:
Dr. Csepeli György szociálpszichológus, szociológus
Kampós András történelemtanár
Molnár Áron „ügyvivő”, szövegíró, a noÁr Mozgalom alapítója
Moderátor:
Bombera Krisztina televíziós újságíró

  

„A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed” hirdetik mottójukként. Az önkéntesekből álló civil szervezet a már megszokott „képlettel”, vagyis a művészet, a párbeszéd és a tettek erejével dolgozza fel a magyarság témáját, mely bemutatásának ezúttal is részei a megjelenő kliphez kapcsolódó akciósorozatok, illetve a podcast-beszélgetések, olyan szakemberek megszólaltatásával, akik a téma egyes szegmenseiben jártasak, és releváns forrásokat osztanak meg azokkal, akik elmélyülnének az adott kérdéskörben.

 

Sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431)