Az új időszámítás hajnalán, vagyis most vasárnap debütál a noÁr – Magyar című klip werkfilmje­. Ma este 18 órai kezdettel a noÁr Facebook oldalán live videóban osztja meg gondolatait a dalszövegben szereplő személyekről Balatoni József Jocó bácsi magyar médiaszemélyiség, történelemtanár, író és Molnár Áron szerző, a noÁr Mozgalom alapítója.  A beszélgetés során szó esik majd a felvonuló történelmi nagyságok és ránk hagyott példamutató örökségük fontosságáról napjainkban. Az év ’89. napján, azaz 2021. március 30-án pedig klipformában is bemutatkozik a forradalmi technikával – s 104 ember csapatmunkájának eredményeként - készült noÁr – Magyar, melynek szövegét a nemzet ünnepén tették közzé. 

 

 

A klippremiert éppen egy héttel követően, 2021. április 6-án 18 órától Duda Éva koreográfus, Farkas Izsák hegedűművész és Nagy Zoltán rendező az alkotói folyamat élményeiről mesélnek a noÁr közösségi felületén. Addig is ugyanitt hangulatos, kulisszatitkokat is feltáró, werkfotókkal illusztrált beszámoló kíséretében naponta mutatják be a stábot, a csapatot és a forgatás körülményeit, annak a látszólag matematikai ellentmondásnak is feloldásával, miként lesz 132 km utazás, 10 óra várakozás, 3 perc forgatás, mindössze 0,5 másodperc eredője.

 

A magyarság ügyének témájához kapcsolódó beszélgetések podcastjei:

Dr. Csepeli György szociálpszichológussal, szociológussal: https://www.facebook.com/noarhivatalos/videos/1437759943223728

Kampós András történelemtanárral: szombattól hallható a noÁr Mozgalom YouTube és Spotify csatornáján, valamint Facebook oldalán!

 

„A noÁr ügye, hogy legyen egy ügyed” hirdetik mottójukként. Az önkéntesekből álló civil szervezet a már megszokott „képlettel”, vagyis a művészet, a párbeszéd és a tettek erejével dolgozza fel a magyarság témáját, mely bemutatásának ezúttal is részei a megjelenő kliphez kapcsolódó akciósorozatok, illetve a podcast-beszélgetések, olyan szakemberek megszólaltatásával, akik a téma egyes szegmenseiben jártasak, és releváns forrásokat osztanak meg azokkal, akik elmélyülnének az adott kérdéskörben.

 

Werkfilm: CompactTv

Fotó: noÁr Mozgalom // Huszár Dávid

#magyar #közösnemzet #anoÁrmivagyunk

 

Sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431)