Kedves Szerkesztő/Újságíró/Kolléga, 

 

az ember társaságát, a szemkontaktust és a simogatást kereső négylábúak sokkal vonzóbbak, így előbb kerülnek szerető gazdihoz. Kiválasztási szempont a fizikai kondíció, a szellemi frissesség, ahogy a kooperációra való hajlandóság is. Tízéves együttműködésük alkalmából mindezek támogatására épített új fejlesztőpályát a PURINA Magyarország a HEROSZ Budapesti Állatotthon átmeneti gondozottjai számára.

 

Az erről szóló közlemény csatolva található.

Háttéranyag, fotók: INNEN ELÉRHETŐK

Fotó: Rácz Krisztián  

Videó - Vagány kutya kipróbálta az új agility pályát: https://youtu.be/LWj_00OrTn4   

Purina Magyarország x HEROSZ Állatotthon - agility menhelyi kutyák számára: https://youtu.be/jGCQKGOj4kc   

 

Amennyiben szívesen megnéznéd élőben is a vadonatúj agility pályát, sok szeretettel várunk június 28-én, délelőtt 11 órakor a HEROSZ Budapesti Állatotthonban. Ha ismersz olyan négylábút, aki mindig kapható a közös játékra és örömmel veszi az akadályokat, ne hagyd otthon! Próbáljátok ki együtt az új kutyafuttatót, és a gazdira váró menhelyi kutyusok jutalomfalatokból összeállított mennyei lakomával látják vendégül kedvencedet a fáradozásáért cserébe. 

 

Helyszín: 1223 Budapest, Brassói u. sarok 

Időpont: 2021. június 28., hétfő 11:00 óra

Oltási igazolvány és maszk nem kötelező. 

  

Ha számíthatunk Rád, kérlek, jelezz vissza Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Sajtóanyag

 

JOBB EGÉSZSÉG, TÖBB SZERETŐ GAZDI:

Menhelyi kutyák örökbefogadását segíti az új agility pálya 

 

Sokkal vonzóbbak, így hamarabb kerülnek szerető gazdához az ember társaságát, a szemkontaktust és a simogatást kereső négylábúak. Kiválasztási szempont a fizikai kondíció, a szellemi frissesség, ahogy a kooperációra való hajlandóság is. Tízéves együttműködésük alkalmából mindezek támogatására épített új fejlesztőpályát a PURINA Magyarország a budapesti HEROSZ Állatotthon átmeneti gondozottjai számára. 

 

Ha egy kutya nincs rendszeresen mozgatva, pótcselekvéseket keres a kennelben. Olyan viselkedési formák is kialakulhatnak, amik meggátolják az örökbeadást” – mondta el az agility eszközökkel felszerelt kutyafuttató átadásakor Szekeres Gábor, a HEROSZ Budapesti Állatotthon vezetője. Az újonnan kialakított budatétényi pályán a korábbiaknál is jobban tudják tréningezni a négylábúakat. Az önkéntesek számára is motiváló élmény az akadálypályát és ügyességi feladatokat felvonultató 5 millió forintból megvalósuló jószolgálati beruházás. 

 

Dr. Márton Kinga, a PURINA Magyarország állatorvosa szerint a jobb mentális állapot vonzóbbá teszi a menhely lakóit a gazdikeresés során. Fontosnak tartja a megfelelő mennyiségű és minőségű közös időtöltést az elköteleződés előtt, akár a próbanapot, hogy kiderüljön, megvan-e a kellő összhang a kutyus és a gazdijelölt között. A fejlesztéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, „a kutyák játszani szeretnek és örömet szerezni, ezeket együtt teszi lehetővé számukra megújult átmeneti otthonuk.

 

Közös események szervezésével, önkéntes munkával, informatikai eszközökkel, „starter kit” örökbefogadói csomagokkal és évente 30 tonna táppal is támogató állateledelgyártó brand managere, Tuyaerts Anna kiemelte, „őszintén bízunk benne, hogy az akadálypályával hozzájárulunk a PURINA azon törekvéséhez, hogy segítsünk szerető otthont találni a kisállatok számára.”