Caramellel, Katus Attilával és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjában is szerepet vállaló Scherer Péterrel is találkozhatunk a Szívünk Napján 2022. szeptember 25-én, vasárnap 10 és 18 óra között a Millenárison. A Magyar Kardiológusok Társasága által szervezett nagyszabású ingyenes családi egészségmegőrző rendezvény szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, színes programokkal és értékes nyereményekkel hirdeti idén huszonkettedik alkalommal a folyamatos odafigyelés fontosságát.

 

 

A Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl kiemelt témája az eseménynek az egészséges életmód, táplálkozás és fizikai aktivitás népszerűsítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre. Az egyik legfontosabb program lesz a laikus újraélesztés népszerűsítése, oktatása. Fentiek segítségével emberek ezreinek élete lenne megmenthető a jövőben!

 

A World Heart Federation kezdeményezésére minden évben szeptember végén, a Szív Világnapján rendezik meg a Föld legtöbb országában a Szívünk Napja nagy sikerű eseménysorozatot, melyhez a Magyar Kardiológusok Társasága 2000 óta Ingyenes Családi Egészségnap szervezésével csatlakozik.

 

FB esemény: https://fb.me/e/20zNXrzeO

Weboldal: www.szivunknapja.hu