Aláírták múlt héten a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a NEVEX Institute Kft. közös együttműködési megállapodását, amely lehetővé teszi, hogy a növényvédő szer értékelési folyamat során, piaci alapon, a terület neves szakértőinek bevonásával a közös munka elkezdődjön.

 

Az aláírók, dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke és Gergely István, a NEVEX Institute Kft. ügyvezetője kiemelték, hogy a megállapodás segít a gazdálkodóknak a legkorszerűbb, környezetbarát és hatékony növényvédelmi termékek, védekezési lehetőségek gyorsabb elérésében.

 

Az együttműködés az egyre dinamikusabban változó, szigorodó, Európai Uniós szabályozás keltette növényvédelmi kihívásokra tud precíz, megbízható, struktúrája tekintetében (PPP – Public Private Partnership) egyedi választ adni regionális szinten. Az értékelést végző külső szervezet pártatlanságát, függetlenségét és átláthatóságát az ISO 17020 szabvány szerinti akkreditáció biztosítja.

 

A partnerségi megállapodást mindkét fél hosszú távú és előre mutató eredménynek tekinti, mert lehetővé teszi, hogy az értékelési folyamatok megosztásával az engedélyezési folyamat is felgyorsuljon.

 

Sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431)