A Rendezvény Restart 2023. május 9-i szezonnyitó szakmai eseményén Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mellett prezentációt tart többek között Bődi Ivett, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár. Az Akvárium Klubba szervezett konferencia résztvevői első kézből értesülnek az európai uniós források, az állami fejlesztések, a kulturális támogatások, az iparági érdekképviseleti szervek, a hazai sportélet és az ügynökségi kihívások aktualitásairól, s mindazokról a témákról, döntésekről, amelyek érzékenyen érintik és meghatározzák a rendezvényszektor szereplőinek mindennapjait.

 

A turisztikai ágazat vezető szakemberei folyamatosan dolgoznak a magyar szolgáltatások, helyszínek és attrakciók nemzetközi szinten való megjelenítésén, valamint Magyarország kívánatos üzleti és szabadidős desztinációként történő pozicionálásán. Erről az egyre tudatosabb építkezésről, a lehetőségekről és kitűzött célokról is hallható lesz beszélgetés. További tény, hogy a hazai kulturális élet exportstratégiája meglehetősen diverznek mondható, nemcsak művészeti áganként, de célpiaconként, valamint a források tekintetében is különbözik. A mindezt témául tűző panel vendégei a láthatóság legnagyobb kihívásairól, eszköztáráról, kulturális és kapcsolati tőkéjéről, a működő jó gyakorlatokról osztják meg tapasztalatukat egymással és a résztvevőkkel, hogy csak két konkrét példát említsek a színes és gazdag programpalettáról. Egy biztos, ezúttal is érdemes lesz velünk tartani!  - fogalmaz Botond Szabolcs, a Magyar Turisztikai Program Alapítvány társelnöke, a Visual Europe Group vezérigazgatója.

 

A Rendezvény ReStart 2023 konferenciaprogramja a rendezvényszektornak a folyamatosan változó világhoz való adaptációját, fejlődését járja körbe, s bontja ki a mindezek nyomán nyíló új lehetőségeket.  A szakma szereplői számára 2021-es alapítása óta stratégiai jelentőségűvé vált konferenciának idén az Akvárium Klub ad otthont. Az MTPA saját szerepét ágazati katalizátorként fogalmazza meg, amelyben legfőbb feladata a nyilvánosságteremtés, a közös érdekérvényesítési képesség növelése, valamint új együttműködések feltárása. Ennek elengedhetetlen pillére, hogy az iparági szereplők döntéshozókkal és kormányzati szereplőkkel is találkozhassanak, közös ügyeikről egyeztethessenek. A programra egyaránt várják az üzleti rendezvények világának szereplőit, éppúgy, mint a kulturális és sportesemények képviselőit, hiszen a cél továbbra is, hogy összehozzák a rendezvényes szakmát.

 

Már megnyílt a Rendezvény ReStart 2023 delegált adatbázisa is több mint félszáz résztvevővel. A zártkörű fórumra regisztráltak számára láthatóvá, elérhetővé válnak a közönség soraiba érkező szakmai partnerek, akikkel előzetesen felvehetik a kapcsolatot, hogy aztán személyesen találkozhassanak, tárgyalhassanak az eseményen. 

 

A folyamatosan frissülő program az MTPA social media felületein, valamint a konferencia saját felületén tekinthető meg. A szezonnyitó szakmai esemény ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A Rendezvény ReStart Konferencia 2023 együttműködő partnere a Nemzeti Kulturális Alap.

 

Sajtókapcsolat: Holub Katalin (+36 20 922 6431, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)