Mária Terézia királynő egész alakos szobrát, amely egykor a Millenniumi Emlékművet díszítette  a Grassalkovich-kastélyban állítják fel a Barokk Év keretén belül. 2011-ben kettős évfordulóra emlékeznek Gödöllőn: Mária Terézia 260 évvel ezelőtti látogatására és Grassalkovich I. Antal, a kastély építtetője halálának 240. évfordulójára.  

Zala György  1907-ben készült (és Illyés Antal 2002-ben restaurált )alkotása – amely az egyetlen egész alakos Mária Terézia szobor hazánkban -  jelenleg a Szépművészeti Múzeum aulájában látható. A szobor 2011. február 14-én hétfőn 10 órakor érkezik a gödöllői Grassalkovich-kastélyba és helyezik el annak parkjában. A szobor kastélyba való érkezése és a parkban való elhelyezése sajtónyilvános. A Szépművészeti Múzeumból történő kihozatal balesetvédelmi okokból a sajtó elől zárt, forgatásra és fotózásra itt nem nyílik lehetőség. A teljes szállításról fotó és videó anyag készül, amit a szerkesztőségeknek térítésmentesen biztosítunk.

A Mária Terézia szobor avatására 2011. március 5-én 15.30-kor kerül sor a Barokk Év hivatalos megnyitó ünnepsége keretében. Mivel a szobor szállítása és elhelyezése jelentős baleseti kockázattal  jár, így a kastélyban is csak a kijelölt helyen lehet majd felvételeket készíteni.