2011 áprilisában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 87,8%-a, azaz 7 476 000 fő hallgatott rádiót és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 23 perc volt.

Április hónapban a nyári időszak közeledtével a megváltozott napi életritmusunk már megmutatkozott a rádióhallgatási szokásainkban is. Ahogy a mindennapi időbeosztásban a nappali aktív, tevékeny időszak időben kitolódott a reggeli és az esti időszakot is érintve, úgy a rádióhallgatással eltöltött idő is megváltozott ezekben az időszakokban.

Az elmúlt hónapban a korábbi tendenciáknak megfelelően alakult a napi hallgatottsági görbe, annyi változással, hogy a kora hajnali órákban egyre többen kapcsolódnak be valamelyik rádió műsorába a megelőző hónapokhoz képest, hiszen már reggel 6 és 8 óra között a 15 évnél idősebb lakosság 37,2%-a hallgatta valamelyik rádió reggeli műsorát.

A délutáni szokásos hallgatási tendenciákat követően az esti órákban is többen rádióztak áprilisban, mint a korábbi hónapokban, még este 8 és 10 óra között is a teljes lakosság 9%-a hallgatta valamelyik országos vagy helyi rádió műsorát.

További információ: Melles Katalin kutatásvezető (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)