2011 májusában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 89,8%-a, azaz 7 648 000 fő hallgatott rádiót és a naponta rádiózásra fordított idő a hallgatók körében átlagosan 4 óra 13 perc volt.

Idén második alkalommal májusban került sor a helyi rádióadók megyeszékhelyi mérésére. Mint az eddigi helyi rádiós méréseknél is tapasztalhattuk rendkívül színes képet, s egymástól jelentősen eltérő értékeket mutatnak az egyes megyeszékhelyek a rádióhallgatottság tekintetében.

A 18 mért megyeszékhely közül 6 megyében az első helyezett rádiók meghaladják a 30%-os napi átlagos elérési értéket (két megyében a 40%-os értéket is!).

A kép rendkívül változatos a tekintetben is, hogy a megyei dobogós rádiók országos, illetve helyi rádiókat tartalmaznak s hogy mennyi az átlag napi elérés közötti különbség az első és a harmadik helyezett között. A legkisebb különbség 1,9 százalékpontnyi, ahol tehát nagyon szoros a verseny az élen lévő rádiócsatornák között, míg van olyan megyeszékhely is, ahol a különbség 28,7 százalékpontnyi a dobogó első, illetve harmadik helyén álló rádióadók között. Az 18 megyeszékhely átlagos eltérése az imént említett két helyezett között 15,2 százalékpont.

További információ:
Melles Katalin kutatásvezető (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)