Törökország mutatkozik be elsőként.

A Dining Guide étteremkalauz első alkalommal hirdette ki 2011 nyarán a közép-kelet-európai régió éttermeinek TOP10-es listáját, amelyek év végéig küzdenek a régió legjobbjának járó CEEfood (Central and Eastern Europe Food) díjért. Cél, hogy a magyarországi TOP10-es listához hasonlóan a régióban is hagyománnyá váljon a legkiválóbb éttermek kiválasztása, valamint a CEEfood díj odaítélése. A vendégséfek sorozaton belül ősszel hazánk egyik legelegánsabb kastélyszállodájában, a Balatontól délre fekvő Chateau Visz-ben, a régió legjobb éttermei mutatják be konyhaművészetüket. A vacsorák egyedülálló élményt ígérnek a kifinomult gasztronómia művelőinek és kedvelőinek. 2011. október 7-8-án Törökország legjobbja, a Müzedechanga az első vendég.

„Nagy izgalommal várjuk a török sztárséfet, hiszen ez a legegzotikusabb konyha a CEEFood által lefedett régióban. Civan Er egy ízelítő fogással már bemutatkozott nálunk júniusban a Food Show-n, de most egy teljes degusztációs menüt kínál pénteken és szombaton a kevés szerencsésnek, akik a helyszínen ismerkedhetnek meg specialitásaival és személyesen vele is – mondta Wiszkidenszky András, a CEEFood Awards zsűri elnöke.

Isztambul Takism negyedében található Changa kistestvére, a Sakıp Sabancı Museum étterme, a Müzedechanga. Lélegzetelállító környezetben, kilátással a Boszporuszra évezhetik a Peter Gordon hatását tükröző fúziós konyhát, ahol a hangsúly természetesen a török- mediterrán fogásokon van. A Müzedechangával Törökország legjobbja érkezik a Chateau Viszbe, Civan Er séf képviseletében.

A rendezvény részvevői: a fine dining élményét kedvelő amatőr és professzionális gourme-k. A Dining Guide zsüri tagjai, akik társadalmi notabilitásokból, üzletemberekből, diplomatákból, gasztrobloggerekből és gasztronómiai újságírókból álló „ínyenc” klub tagjai.

Az eseménysorozat második állomásán, 2011. november 4-5-én Csehország legjobbja, a La Degustation Bohéme Bourgeoise-é a főszerep és a fakanál.

Az Oldrich Sahajdák séf által vezetett étterem Prága óvárosában található romantikus hangulatú utcácskában. Nemzetközi tanulóévek után hazatérve azt tűzte ki célul, hogy a cseh konyhát felzárkóztassa a világ nagy éttermes kultúráihoz. A vacsorákat kóstoló menü rendszerben kínálják, ahol egy modern cseh és egy nemzetközi ételsorból lehet választani. A La Degustation Bohéme Bourgeoise-val Oldrich Sahajdák séf képviseletében Csehország legjobbja érkezik.

Harmadikként, 2011. november 25-26-án Szerbia legjobbja, a Zaplet kínálata kóstolható.

Barátságos és meghitt a belgrádiak egyik kedvence, Szerbia legjobb étterme a Zaplet. Igazi szerb specialitásokat, mediterrán és nemzetközi különlegességeket, tizenötféle desszertet és a város legjobb kávéját ízlelhetjük, ha éppen arra járunk. Mirko Stojic séf Szerbia legjobb étterme képviseletében érkezik a Chateau Viszbe.

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)