Magyar kiadói siker, hogy 2011 októberétől már Szófia szállodaiban, nagykövetségein, repterein, nemzetközi nagyvállalatainál, turisztikai irodáiban, városnéző buszain is  a Where magazin a turisták első számú információforrása. A török piacra tavaly tört be a rangos kiadvány. A 72 világvárosban megjelenő Where magazin kelet-európai licensz tulajdonosa a United Guides Hungary Kft.

„Kiadónknak óriási siker, hogy már a harmadik városban jelenik meg a gondozásunkban a legjelentősebb, turistáknak szóló kalauz. Összesen 10 kelet- és dél-európai városra szól a licenszünk és reméljük, hogy hamarosan további kiadásokkal bővül a budapesti központú hálózat – mondta a bolgár indulás apropóján Wiszkidenszky András, a United Guides Hungary Kft. ügyvezetője.

A Where©magazin a világ legjelentősebb szállodai magazinja, amely mára 72 világváros 800 000 szállodájában segíti a tájékozódást. Az angol nyelvű magazin Budapesten havonta jelenik meg 70.000 példányban – jut el mintegy 210 000 magas jövedelmű üzletemberhez és turistához - és 15 éve áll az ide érkezők rendelkezésére. A kiadvány megtalálható a 3, 4 és 5 csillagos szállodák szobáiban, nagykövetségeken, reptereken, nemzetközi nagyvállalatoknál, Tourinform irodákban, városnéző buszokon, információt szolgáltatva a városban megtalálható kulturális, szórakozási, gasztronómiai lehetőségekről, eseményekről.

Egy - a szállodákban végzett - kutatás alapján az olvasók több mint fele jelölte meg a magazint, mint első számú információforrást, amit 80 százalékuk használ fel arra, hogy magyarországi tartózkodása alatt megtervezze szabadidős programját. Igényes írásokat közöl az egészségturizmus, a wellness, a magyar kultúra, történelem és művészetek témáiban. A listák részletes tájékoztatást nyújtanak a vásárláshoz, múzeumok látogatásához vagy a megfelelő étterem kiválasztásához, amelyek megtalálását térkép is segíti. Koncertek, kiállítások, fesztiválok mellett a lap minden olyan rendezvényről is beszámol, amely vonzó célpont lehet a látogatók számára. Minőségi tartalmat nyújt igényes olvasóknak.

További információ: Holub Katalin (+36 20 922 6431)