Továbbra is sokat rádiózunk. 2011 októberében az előző hónapokhoz hasonlóan a rádiók által elért közönség aránya 71%-ot tett ki, azaz egy átlagnapon a 15 év feletti hazai lakosság körében 6.058.000 fő hallgatta minimum 15 percet valamely rádió adását. Egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 25 perc volt  – derül ki a GfK Hungária és az Ipsos legfrissebb rádióhallgatottsági kutatásának adataiból.

Továbbra is a hétköznap délelőtti hallgatottság kiemelkedő, és a rádiók szempontjából egyik legjelentősebb idősávban, azaz hétköznap reggel 6 és 10 óra között a lakosság 56%-a kapcsolódott be valamely rádió reggeli műsorába.

Szeptemberhez képest a délutáni rádiózás mértéke növekedett, hiszen minden délutáni idősávban emelkedett a rádióműsorokkal elért hallgatók száma. Sőt, nemcsak a délutáni, hanem az esti rádiózás mértéke is a nyári hónapokéhoz volt hasonló, még 20 óra után is a lakosság 9%-a hallgatta valamely adó műsorát.

További információk:
Melles Katalin kutatásvezető (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)